6.8.2011

Lappijäniksen valjaat ja muuta pomputtavaa

Tällä viikolla postiljooni on saanut kantaa neljä kertaa minulle paketin. Tilasin nimittäin kolmesta eri liikkeestä valjastarpeita. Yhdessä tilaus tuli kahdessa erässä, kun ensimmäisestä jäi osa tuotteista pois. Kannattaakin aina laskea montako D-rengasta ja solkea pussissa on, helposti tulee laskuvirhe pakkaajalle ja nytkin oli laittanut liian vähän tulemaan. Ihmisiähän tässä kaikki ollaan.

Lapavaljasprojektini seisoi siis hetken aikaa kun odottelin tarvikkeita saapuvaksi. Lisäksi lähdin torstaina hauskalle junaretkelle, nimittäin hakemaan meidän jänöneitiä kotiin! Lähdin tosin vähän etuajassa, pupun sain tänään ja yhdessä me junailimme sitten kotiin. Tai oikeastaan vanhemmilleni, jossa näin ennen opiskelujen alkua on hyvä olla. Jonsun ainakin, kun saa olla koko asunnossa vapaana ja häkistä ei ole tietoakaan :D (vrt. opiskelukämppä eli yksi huone loikkimistilaa).

Jänölapsi oli oikein reipas jo kotimatkalla, vaikka samassa vaunussa matkustavat koirat välillä pitivät kovaa ulinaa ja haukkua. Tämä neiti natusti näkkäriä ja hyppi ympyrää. Välillä sitten nukuttiin nurkassa tai maastouduttiin nopeasti kun kuului liian jännä ääni. Kotona laitoin neidin häkkiin tutustumaan ilmapiiriin ja rauhoittumaan. Heinää on syöty, vettä juotu, spurtit vedetty ja papanatkin tehty. Lisäksi kaveri meinas heti hypätä häkistä kun avasin kattoluukun. Virtaa siis on, huomenna niitä testataan, kun neiti pääsee loikkimaan vapaana. Jonsun kanssa eivät ole vielä haistelleet, annan jänön olla tänään ihan rauhassa.

Jänölapsi ei tullut Lapista, joten haluatte varmaan tietää, miksi otsikossa on lappijänis. Vastaus on valjaissa jotka tein tänään tässä illalla. Huippua oli päästä käyttämään uusia tarvikkeita ja tosi tyytyväinen olen näihin valjaisiin. Olen jo pidemmän aikaa miettinyt koristenauhan käyttöä valjaissa ja nyt keksin alle sopivan materiaalin. Niinpä siis S-koon lapavaljaat lapinnauhalla ja pikalukolla. 
2 kommenttia:

 1. Moi!
  Teetkö valjaita tilauksesta vai ihan vain omaksi iloksi :)?
  Täällä ainakin olisi suurta kiinnostusta tilailla parit valjaat, kun nuin kivoilta näyttävät ja tarvetta on !

  Nimim. n. 20 2-5kg kania ja yhdet s-koon lapavaljaat ehjänä...

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Lähes kaikki blogiin tulevat käsityöt myyn, kannattaa siis kysyä jos löytyy jotain mieleistä. Nämä lappivaljaat siis esim. ovat ostettavissa :) Tilauksestakin toki teen, kivempihan se on tehdä, kun tietää, että tuotteelle on käyttöäkin :)

  Mielelläni sulle siis teen valjaita, tosin sun pitää vähän mittailla kaneja/joitain vanhoja valjaita, et sais vähän mittoja joilla tehdä. Mulla kun on vaan s-koon pupuja, niin en oo ihan varma noista mitoista. Mutta siis laittele mulle sähköpostilla (ranssaa[AT]hotmail.com) millaisia valjaita oisit vailla, kokoa ja väritoivetta, niin rupeen hommiin =)

  PS. Sinistä tähtinauhaa, pinkki/sinistä tähtinaunaa ja limevihreää nauhaa pienillä valkosilla palloilla ois kaapissa, jos haet jotain samanlaista kuin nää lappivaljaat mut eri kuviolla :)

  VastaaPoista