21.8.2011

Pallokuosia ja hihnaa

M-koon valjaat ja hihnan pistoolilukko
Edellisessä bloggauksessa oli kuva uusista koristenauhoista. Nytpä sitten yhdellä niistä tehdyt valjaat. Nämäkin ovat tilausvaljaat, M-kokoiset ja pikalukolliset. Nyt alkaa valjasgalleria ollakin jo mukavan laaja, vaikka toki vieläkin teen vaikka minkälaisia erilaisia. Huomenna lähden myös vanhempien luota opiskelupaikkakunnalle. Ompelukone ja tarvikkeet lähtevät mukaan, sekä tietysti kanit. Jänisvauva Pinja onkin jo kasvanut kovasti. Tutustuminen Jonsuun on mennyt tähän menessä hyvin, kunhan pääsen omalle kämpälleni tutustuminen alkaa toden teolla, kanien kun on pakko hyppiä vuoroissa, niin kauan kunnes pystyvät olemaan yhtäaikaa vapaana.

Hihnan kuosi
Valjaiden lisäksi tein tänään myös hihnan. Omilla kaneilla olen käyttänyt 2,50 metrin hihnaa, joka on ollut tosi hyvä pituus. Sen pituisen hihnan tein nyt tilauksestakin. Hihnoja voin toki tehdä lyhyempiä ja pidempiäkin, ihan miten tarvetta kenelläkin on. Sopivan pistolukon löytäminen osoittaitui kuitenkin suhteellisen haastavaksi, mutta onneksi hyvä lopulta löytyi. 


Kuvasin lisäksi pari kuvaa siitä, kuinka lapavaljaat asettuvat kanin päälle. Kaikki kun eivät välttämättä sitä tiedä. Nyt teidän onkin aika tutustua mallikani Hettaan. Hetta on nimensä mukaisesti ostettu Hetasta, muualla lomareissulla. Ostin sen siis täysin hyllyyn koristeeksi, kun oli niin söpö. Mutta nyt hoksasin, että siinähän se on sopiva mallikani: helpompi kuvattava kun Jonsu valjaat päällä, ja lisäksi valjaat näkyy paljon paremmin. Tässä siis jokaiselle, joka hieman miettii miten lapavaljaat puetaan vielä kuvaa. Laparemmi pujotetaan kanin pään yli ja maharemmi on ainut pikalukollinen.

Itse siirryin käyttämään lapavaljaita ensimmäisen kerran vuonna 2006, kun Jonsu tuli minulle. Jonsu sai tavallisesti H-valjaista yskäkohtauksia. Samaa olen kuullunut myös muiden leijonanharjaksien omistajien sanoneen. Lisäksi valjaat ovat helpot pukea, vaikka kanilla onkin pitkä harjas. Tietysti lapavaljaat sopivat myös muille kaniroduille hyvin. Pinjan kanssa olen kuitenkin ajatellut pitäytyä pienissä H-valjaissa, sillä ne on niin hentoinen jänis, että tulisi lapavaljaista varmasti läpi. H-valjaita ovat siis esimerkiksi perinteiset kissanvaljaat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti