11.6.2016

Kupissa Versele-Laga Complete Cuni Adult

YHTEISTYÖSSÄ FAUNATAR


Ollaan kokeiltu tässä reilu viikko pupujen kanssa uutta ruokaa, Versele-Laga Complete Cuni Adultia. Tosi pitkä nimi, mutta niin taitaa olla pupujen vanhalla tutulla ruuallakin Rodo Rabbit Breed. Mikähän siinä on, että kanien ruokien nimet ovat hirveät pitkiä englanninkielisiä pätkiä?

Yksi kanien ruokinnan perusperiaatteista on, ettei ruokaa vaihdeta lennosta toiseen. Niinpä puputukset ovatkin nyt saaneet jonkin aikaa iltapalalla sekaisin vanhaa tuttua sekä uutta muonaa. 

Ensimmäisenä testi-iltana Pinja oli tapansa mukaan kierroksilla ruoka-ajasta. Jänöparka ehti pureskella ja niellä ennen kuin tajusi, että eihän tämä olekaan samaa ruokaa kuin yleensä. Muumi huomasi heti uudenlaiset pelletit vanhojen seassa. Se nuuhki, nuuhki, tökkäisi nenällä, nuuhki, kosketti kielellä, tuhahti, ja lopulta olihan se pakko maistaa vähän. Siinä missä jäniksen suuhun siis mahtui sekunnin sadasosassa koko pelletti, Muffin suuhun mahtui minuutissa pelletin pala. Tähän kiteytyy aika hyvin noiden otusten persoonallisuudet.Olen laittanut ruuan yleensä kahteen paikkaan, koska Pinja voi murahdella jos ei saa omaa ruoka-annostaan. Laitoin pari iltaa testimielessä toiseen kohtaan annoksen tuttuja pellettejä, toiseen pelkästään uusia. Joka kerta Pinja valikoi uudet raksut ja Muumi vanhat. Muutaman päivän päästä alkoi kuitenkin tasoittua, ja nyt kumpikin kani syö tasaisesti kumpaakin ruokaa.

Versele-Laga Complete Cuni Adultia luonnehditaan pussissa hyväksi kanin hampaille ja tasapainottavan suolistoston toimintaa. Syynä tähän ovat pitkät kuidut, joita pelleteissä on. Pellettejä on pussissa kahden eri väristä, toisissa on varmaan enemmän porkkanaa ja toisissa timoteitä.Tuo itse puolen kilon pussi on muuten ihana. Kivantuntuista materiaalia ja pussin suussa on minigrip-sulku. En näe mitään syytä vaihtaa kanien ruokintaa vanhasta pelletistä tähän, koska vanhakin toimii (ja meillä on sitä kymmenisen kiloa kaapissa jo). Taitaa kuitenkin olla, että ostan jatkossakin tällaisen pienen pussin kanien herkkulaatikkoon. Tässä on nimittäin herkku, mikä toimii täydellisesti Pinjalle naksutuskoulutuksessa!

Pinjan palkkaamisessa on oikeasti ollut se ongelma, että kun palkkio pitäisi antaa kädestä omat sormet on vaarassa (palkalla suunnataan kanin liikettä). Jänöllä on vaan vähän liian kiire, että sille voisi kauranjyvää tarjota (kuten Muumille). Herkku ei kuitenkaan saa olla liian isokaan, ettei syömiseen mene liikaa aikaa. Mutta yksi tällainen pelletti on sopivan kokoinen ja menee jänölle täytenä karkkina! (olematta epäterveellinen)


Bloggaus toteutettu yhteistyössä Faunattaren kanssa, joka lahjoitti Versele-Laga Complete Cuni Adult  -pussin.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen ja selkeä postaus! :) Kiva idea myös tuo, että käyttää herkkuina! Paljon terveellisempää, kuin jotkut herkuiksi tarkoitetut herkut :D

    VastaaPoista