19.10.2016

RHD-rokotuskäyntiPinja ja Muumi kävivät tänään eläinlääkärillä. Pinja ensimmäistä kertaa elämässään, mistä sietää olla kiitollinen. Käytiin siis ottamassa rokote RHD:tä vastaan. 

Eläinlääkärillä Pinja joutui ensimmäisenä puntariin, joka näytti 1,6 kiloa. Hippasen enemmän siis kuin hermeliinin tai kääpiöjänön ihannepaino. Lihava Pinja ei kuitenkaan ole, joten saa rauhassa painaakin tuon. 

Seuraavaksi lääkäri tarkasti Pinjan takajalat ja ihaili pitkää häntää. Samalla tunnustellessaan kyseli Pinjan ruokavaliosta ja onko ollut valeraskauksia. Katseli suuhun ja ihaili valkeita talttoja. Tunnusteli vatsan ja suolta, ja helpotuksekseni totesi, että tuntuu täysin normaalilta. Iäkkäämmillä leikkaamattomilla naaraillahan on kohtukasvainriski. Tiedostan Pinjan riskin, koska olen yhden pitkäkorvan kohtukasvaimelle menettänyt. Se tuli ihan puun takaa: iloinen kani oli hetkessä parantumattomasti sairas ja seuraavassa hetkessä poissa. Pinja sai terveen paperit ja rokotuksen vasempaan kupeeseen. Lääkäri sanoi, että pistää mielummin sinne kuin niskaan. Pinjalla ei ole kovin löysä niskanahka, takamuksessa on sitten runsaampi nahka nostaa. 

Muumille tehtiin kaikki samat toimenpiteet. Nopeasti lääkäri kommentoi, että silmäkulmaan on joku purrut, mutta hienosti on parantunut. Odotinkin huomaako hän sen itse, enkä suorilta sanonut miksi silmäkulmassa on vekki. Totta kai huomasi. 

Muffe painoi 2,4 kiloa ja sai terveen pojan paperit. Lääkäri kommentoi, että tuntuu hieman tukevalta pojalta. Siis ei lihavalta, mutta suositteli varomaan, ettei liho. Niin se Muffe on vaan oppinut pitämään puolensa ruokatarjoilussa jänistä vastaan. Muffekin sai rokotuksen kupeeseensa. Kumpikin sai oman rokotuskorttinsa. Lääkäri suositteli ottamaan vahvistusrokotteen keväällä ennen kuin aletaan valjailemaan ulkona ja mennään kisoihin. Sen jälkeen sitten vuosittainen vahviste. Ensimmäisen rokotuksen hinta oli 77 euroa ja toiselle kanille 53 euroa. Käytännössä klinikkamaksu meni vain kerran ja siitä hinnanlasku toiselle rokotukselle. Lääkäri sanoi, että on rokottanut parin kuukauden aikana paljon kaneja ja kukaan ei ole jälkeenpäin raportoinut mistään rokotuksen aiheuttamasta oireesta. Kehotti informoimaan häntä heti jos sellaista kuitenkin ilmenee. Sanoi myös, että kani voi pyrkiä nuolemaan pistokohtaa normaalia enemmän. 

Puput on olleet reippaita omia itsejään nyt illalla kotona. Mitenkään ei huomaa, että päivässä oli tämmöinen ohjelmanumero.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti