3.10.2016

Ajatuksia RHD:sta ja hyppelyä

Muumi rakastaa olla ulkona. Kun sen nostaa pihamaalle se lähtee pompottelemaan tyytyväisenä. Siitä näkee, että se on asunut elämänsä ensimmäiset kuukaudet ulkona. Luonnonäänet ovat kivoja ja tuulentuiverrus ihanaa. Pinjalle ulkoilu on paljon jännempää, neitihän ei voi liikkua jos tuulee liikaa... Asumme pääkaupunkiseudulla, joten RHD:n takia puput ovat päässeet todella vähän ulos kevään ja kesän aikana. 

Yhtenä päivänä Muumilla oli kuitenkin onnenpäivä. Käytiin viikonloppureissussa miehen vanhemmilla ja otettiin kanit mukaan. Nappasin hyppyesteetkin auton perään ja päätin treenata Muumin kanssa pitkästä aikaa ulkona esteitä. Ja voi, että kun Muffelilla oli kivaa! (Pinja piti hauskaa sisällä)Mitä sitten ajattelen RHD:sta? Olen päättänyt, etten osallistu kanien kanssa tai ilmankaan kanitapahtumiin tänä vuonna. (Lemmikkimessut harkinnassa, pupuitta) Meillä asuu citykaneja pihapiirissä, joten RHD-riski on ilmeinen. En ajatellut kantaa sitä vahingossa kengissäni puputapahtumiin, joten pysyn poissa. 

Pinja ja Muumi saavat RHD-rokotteen piakkoin. Voin bloggailla sitten rokotteesta tarkemmin. Täällä meillähän kanit eivät ulkoilekaan, mutta RHD:n takia niiden liikkumista on rajoitettu sisällläkin. Kanit eivät mene eteiseen, jonne jätetään kengät. Tämä järjestely on ollut käytössä keväästä asti ja jatkuu edelleen. Sinällään tämä vaikeuttaa pupujen pitoa vapaana koko asunnossa, kun keskelle eteisen käytävää pitää aina jaksaa rakentaa aita jos kanit päästää olohuoneeseen ja keittiöön leikkimään. Valitettavasti tämä on vähän rajoittanut kanien pääsyä makuuhuoneesta muualle huoneistoon. Se aita vaan vaikeuttaa niin kauheasti ihmistenkin liikkumista asunnossa, ettei sitä ihan joka päivä pystytetä ja pureta. 

3 kommenttia:

 1. Hienoa että sun kanit on pysynyt terveenä RHD-riskistä huolimatta! Odotan postausta rokotteesta. Aion rokottaa oman ranskikseni ensi keväällä että saa kesällä hypellä taas nurmella :')

  VastaaPoista
 2. Miksi rokotat vasta nyt? Onhan rokote ollut saatavilla jo elokuun alusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rokote on tosiaan ollut tarjolla pari kuukautta ja Pupunpajan Facessa jaoinkin tiedon rokotteen saapumisesta Suomeen aikanaan.

   Itselleni oli alusta asti selvää, että riskialueella asuessamme rokotan puput. Halusin kuitenkin odottaa hetken ja kuulostella millaisia kokemuksia rokotteesta alkaa kuulumaan ja millaista keskustelua siitä syntyy kanipiireissä. Eli puhtaasti tiedonkaivelua ja ajatustenvaihtoa ennen lääkärillä käyntiä :)

   Poista