27.4.2017

Eläinystäväni-messut

Helsingin Messukeskuksessa vietettiin viime viikonloppuna joka keväisiä Eläinystäväni-messuja. Kävin messuilla lauantaina ilman kaneja, vaikka Lemmikkikaneilla olikin pet-näyttelymessuilla.

Eläinmessut vaikuttivat tänä vuonna hieman pienemmiltä kuin yleensä ja pääasiassa tarjontaa oli koira- ja kissaharrastajille. Lekan pisteellä oli näyttelyiden lisäksi onneksi pari paijauspupua ja asiantuntevia ihmisiä kertomassa kaneista. Suomen kaniyhdistyksellä oli oma ständinsä, jossa paijauspupun sijaan oli pieni  tarha kanille. Tarhassa oli kanille leluja, älypeli, juomista ja syömistä. Tarha toi mielestäni hyvin esille miten paljon enemmän kani on kuin tyhmä häkkieläin. Tarhassa esillä ollut pupu sai puuhailla siellä omiaan. Hienosti oli siis kaksi kaniyhdistystä ja kanien asiat esillä, pääsi paijamaan ja näkemään pupuelämää.

SKY:n standilla oli myös arvonta. Ostin kaksi arpaa, kummallekin kanille oman. Oletan että Pinja voitti huopakorin ja Muumi voitti pallon. Ainakin kun näytin voittoja kaneille kotona, Muumi omi pallon heti itselleen. 

En muuten olisi älynyt itse ostaa kaupasta tuollaista lapsille tarkoitettua palloa. Muumi taitaa mennä lapsesta, koska se on leikkinyt pallolla joka päivä. Se heittelee sitä, vierittelee ympäriinsä kummallisiin paikkoihin ja tietysti hakkaa etutassuillaan. Jälkimäinen kävi, kun laitoin Muumin häkkiin ja treenasin Pinjan kanssa naksuttimella. Muumeloa otti päähän, ettei päässyt treenaamaan ja alkoi vimmattu pallon hakkaaminen... Mutta kun naksuttimella on vaan helpompi treenata kani kerrallaan. Muumin vuoro oli sitten Pinjan jälkeen. Malttamaton otus. 

Messuilta lähti arpajaisvoittojen lisäksi mukaan uusin Kanimagaziini ja yksi vanha samanmoinen. Uusimmassa lehdessä kiinnosti erityisesti juttu pet-tuomaroinnista, kuinka tuomari arvostelee kanin. Kaiken kaikkiaan oli kiva messupäivä. Juttelin myös mm. yhden Karvakavereita edustavan westien ja tämän omistajan kanssa. Karvakaveriksi otetaan muitakin kuin koiria ja eläin käy omistajansa kanssa  ilahduttamassa vanhuksia, lapsia ja milloin ketäkin. Onko kenelläkään kania, joka toimii virallisena Karvakaverina, oletteko kuulleet? Minulla ei ole vastaan tullut, vaikka tiedän toki muuten kaneja, jotka ovat ilahduttaneet vanhainkodeissa. 

Käyttäjän @pupunpaja jakama julkaisu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti