15.8.2015

Kaivauspohdintoja

Muumi on tosi kova poika kaivamaan. Se kuopsuttaa mattoja minkä ehtii. Olen alkanut suunnittelamaan tekeväni sille kaivelulaatikon, jossa kaivella. Mutta minkälainen laatikko olisi hyvä?

Googletin. Yllätykseksi Google tarjosi jo toisena vaihtoehtona Pupunpajan bloggausta. Joo, olenhan minä kirjoittanut johonkin bloggaukseen, että kaivelulaatikon voi tehdä. Ja osa teistä lukijoistakin on kysellyt minulta, miten sellainen laatikko tehdään. Mutta kun minä en oikeasti ole tehnyt ikinä oikeaa kaivelulaatikkoa pupuille, vaan niillä on ollut vain yksi kylpypyyhe jota saa repiä ja riepottaa. 

Piti siis selvittää mitä sellaiseen laattikkoon sitten oikeasti voisi laittaa. Mitä ihmiset puhuivat netissä kaivelulaatikoista, mikä toimii ja mikä ei. Googlettelin lisää. 


Googlettelu ei tuonut kuitenkaan mitään loistavaa ohjetta laatikon tekoon. Ilmeisesti jotkut pitävät laatikossa hiekkaa, toiset purun, heinän ja puupellettien sekoitusta. Osa laittaa laatikkoon ihan vain pyyhkeitä. Ainakin pyyhkeiden sekaan voi myös laittaa herkkuja, joita kani löytää kaapiessaan lootassa. 

Täytyy siis testailla Muumin kanssa mikä olisi hyvä ja kiva kaivelulaatikon täyte ja millainen laatikko oikeasti toimii. Puru ja turve laatikon täytteenä epäilyttävät sotkuisuudellaan. Pyyhkeet tuntuu tylsältä, jos oikeasti haluaisi tarjota kanille mahdollisuuden kaivaa. Ei auta kuin testata ja tutkia, mistä Muumi tykkää. Siitähän siinä oikeasti on kyse. Mikä ei sotke liikaa, mutta antaa kanille iloa. 

Mutta nyt rakkaat lukijat, kommentoikaa alle kaivelulaatikkokokemuksia, ideoita ja vinkkejä. Otan ne sitten huomioon tässä projektissa. 

5 kommenttia:

 1. Mä laitoin kaivuulaatikon täytteeksi ison kasan kangastilkkuja. Muutamat vanhat vaatekappaleet silpuksi ja silleen :D

  VastaaPoista
 2. Muistelen kuulleeni joskus, että kaivelulaatikkona olisi ollut sellainen katettu kissanvessa, missä on läppäovi, ettei kaivaustuotteet lentelisi niin helposti ulos. En tosin muista mistä kuulin, enkä muista sellaista nähneeni kenelläkään tutulla, joten tiedä vaikka muistelisin ihan höpöjä!

  Jossain ulkomaisella kanifoorumilla suositeltiin myös pahvilaatikon sisään rutattua sanomalehteä. Sen kaivelun ilo ilmeisesti kestää lähinnä niin kauan, että kani on saanut raastettua paperit ulos ja sen jälkeen ihmiselle jää vielä siivoamisen ilo, mutta hupi se on lyhytaikainenkin. Sitä taisin joskus jopa kokeilla, tosin käytin sanomalehden sijaan jotain silkkipaperin tapaista pakkauspaperia. Eipä raastettu eikä rullailtu papereita, vaan Buddha ilahtui ja teki niiden sekaan karvapesän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut kissanvessa kaivelulaatikkona, mutta se luukku ei kyllä estänyt melkein ollenkaan purujen lentelyä... Sitten on myös ollut juurikin noita rutattuja sanomalehtipalloja, mutta kani alkoi syömään niitä. Luulisin, että paras laatikko on sellainen, jossa luukku on pieni ja korkealla, mutta täytteestä en oikein osaa sanoa. :)

   Poista
 3. Mun kanilla oli sellanen lasten kahluuallas (ei ilmatäytteinen vaan sellanen ohut kumireuna) joka oli täytetty pyyhkeillä joiden välissö oli herkkuja ja heinää��

  VastaaPoista
 4. just eilen pistin ulkoaitaukseen kanilleni tausan jossa oli hiekkalaatikon hiekkaa. Vähän se kaiveli.

  VastaaPoista