18.4.2016

Eläinystäväni-messutEläinystäväni-messut järjestettiin 16.-17.4. Helsingin Messukeskuksessa. Kävin messuilla sunnuntaina muutaman tunnin ajan. Suurimman osan eläinmessujen tilasta vei kissanäyttely eli Scandinavian Winner Show, joka toi lähes 800 kissaa paikalle! Siellä etsittiin Pohjoismaiden kauneinta kisua, ensimmäistä kertaa Suomessa. 

Koirillakin oli näyttely, joka vei sen aika perinteisen tilan, mitä koirat messuilla yleensä vievät. Ajattelin käydä katsastamassa kääpiöpinsereitä, mutta kun niitä oli ilmoitettu vain kaksi, niin laiskistuin, ja kävin vain vilaisemassa nopeasti. 

Puput eivät tänä vuonna saaneet näyttelyä eivätkä estekisoja.  Puput olivat kuitenkin edustettuina messuilla, sillä siellä oli Suomen kaniyhdistyksen, Suomen lemmikkikaniyhdistyksen ja Suomen estekanien pisteet. Estekaneilla oli hyppynäytös Royal Canin -areenalla kumpanakin päivänä. Kaikilla kanipisteillä hengaili paijauspupuja, jotka ovat niittäneet suurta suosiota aina messuilla. Onhan se nyt varsinaista terapiaa, saada silitellä pupunkaisia! Hektisen maailman vastapainoksi tarvitaan pupu! 


Kuva on otettu Lemmikkikanien pisteeltä. Kyseinen paijauspupun virkaa hoitava yksilö otti tosi rennosti. Kyllähän sitä nyt kelpaa pöydällä pötkötellä kaikkien hellittävänä ja ihailtavana. Lekalla oli myynnissä mm. tosi söpöä pupujulistetta, Kanini-kirjaa ja Kaninomistajan opasta. Kanini-kirja vaikutti hyvältä mitä sitä selailin. Kaninomistajan opasta suosittelen kaikille, jotka ovat hankkimassa kania tai miksei kokeneimmillekin.

Törmäsin messuilla westieen, jolla oli kaverikoira-huivi kaulassa. Kävin nykäisemässä omistajaa hihasta ja kyselemästä koirasta vähän. Westie kun on yksi lempiroduistani (kääkän ohella). Ilokseni kyseinen westie osoittautui kirjastokoiraksi, eli oltiin koiran kanssa samalla alalla!

Marsuyhdistyksen marsuaitaus oli muuten ihanan täynnä kuikuttajia. Siispä loppuun vielä yksi marsu, jonka ruokakuppi on ihana. (Sehän melkeen mahtuu sinne itse.)
14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Siellä oli myös tosi hyviä tarjouksia, jos olisi omistanut kissan tai koiran. Kaneille ei oikein ollut kauheasti tuotteita messutarjouksissa. Mut tulin siihen tulokseen, et jos (ja kun) mulle joskus se koira tulee, niin pitää käydä eläinmessuilla ostamassa pennulle tarvikkeet :D

   Poista
 2. Mäkin olin sunnuntaina messuilla! Lähinnä parilla eri kaniständillä rapsuttelin pupuja ikuisuuden ja juttelin kani-ihmisille. Kissanäyttelynkin puolella pyörähdin ja parit aplodit annoin joillekin BIS-kissoille joita juuri palkittiin. Harmitti todella paljon, että kaninäyttelyä tai estekisoja ei ollut! Ne olisin kaikista mieluiten halunnut nähdä. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kumma että kaneja jaksaa rapsutella messuillakin, vaikka kotonakin saisi rapsuttaa niin paljon kun jaksaa :D Olisi kyllä ollut kiva, jos olisi ollut kaneille edes jotain osallistuttavaa. No, kanit valloitti viime syksynä aika ison tilan, niin taisi olla kissojen vuoro :)

   Poista
  2. Siitä vaan laittamaan Messukeskukselle ja Eläinystäväni-messujen järjestäjälle palautetta, että toivoisitte kaninäyttelyitä ja estekisoja messuille jatkossa :)

   Poista
  3. Tiedän, että Leka yritti saada näyttelyä tänäkin vuonna ja SEK ja SKY:kin olisivat varmasti mielellään järjestäneet kanitapahtumaa jos tilaa olisi ollut. Ei niitä kanitapahtumia tarvitse siis mitenkään toivoa. Viime syksyn eläinmessuilla oli SKY:n ulkomuoto, Lekan pet ja SEKin hyppykisat. Kanit vei yhtä paljon tilaa kun kissat nyt. Kuten edellä sanoin, niin nyt oli kissojen vuoro ja sen mielellään suon.

   Kissat sai ekaa kertaa Suomeen Scandinavian Winner Shown, eli paljon kansainvälisiä messuvieraita. Totta kai ne järjestettiin messuilla kun kerran voitiin. Vuoroin tilaa itse kellekin. Lemmikkilajeja on niin paljon, että kani-ihmisenä saa olla tyytyväinen että puputapahtumia on ollut tosi hyvin messuilla. Moni muu laji ei on paljon vähemmällä huomiolla messuilla. Silti se aina on vähän harmi, kun oman lajin tapahtumaa ei messuille pääse. Mutta yleensähän messuilla on kanitapahtumaakin :)

   Poista
 3. Hei!
  Löysin blogisi hetki sitten, ja pakko kommentoida, että vau! Kuvat, ulkoasu, kirjoitustyyli... Niin hienot! Kanit ovat tietenkin aivan ylisuloisia :) Jään kyllä ehdottomasti seurailemaan.

  Laitoin Kanit.fi sivustolle kysymyksen/viestin pari päivää sitten. Vaikka asia ei ole vielä ajankohtainen, niin haluaisin silti kuulla vastauksen(vastaukset) kysymyksiin. Jos sinulla olisi aikaa ja osaisit vastata, niin vastaisitko? :) Aihe on "yleistä kanikeskustelua" ja otsikko on "Ranskanluppa (parvekkeelle)?"

  -Pupuliini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva että löysit blogiini ja tykkäsit!

   Käyn vastaamassa foorumilla kysymyksiisi siltä osin kun osaan. Ranskanluppa ei rotuna ole minulle kauhean tuttu, kun en ole moista ikinä omistanut. Itselläni kun on ollut vain pienempiä pupuja :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta :) Vastauksessani kerroin vielä muutamia ehdotuksia. Toivottavasti niillä saataisiin kesälläkin sopivat lämpötilaolot.
   Hyvää kevättä sinulle ja kaneille, teidän kuulumisia on kiva lukea täältä :)

   -Pupuliini

   Poista
 4. ----Ei liity postaukseen----

  Meillä olisi mahdollisesti jossain tulevaisuudessa tulossa jonkinrotuinen (ei olla vielä päätetty, hankinnassa voi kestää vielä kauan) pupu. Ongelma on, että minä pelkään zoonooseja. Koira meillä on, eikä minua se (zoonoosi mahdollisuus) pelota. Koira tuntuu niin normaalilta, monilla on koira, enkä ikinä ole kuullut koiran tarttuttavan tauteja (vaikka mahdollisuus onkin). Mutta luin kanin ja ihmisten välisistä zoonoisista, niitä löytyinkin monia, ja joissain luki, että ovat "yleisiä". Ja mainittakoon vielä, että jos kanille tulisi jokin sairaus, niin tietenkin hoidettaisiin se, sitä pelko ei voi estää. En tiedä, miten saisin pelon pois, vai onko pelolle edes aihetta? Onko kanin ja ihmisten väliset zoonoosit yleisiä? :( Varsinkin loistapaukset kammottavat!
  Olisin hyvin kiitollinen, jos vastaisit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lisäksi vielä allergiasta. Olen allerginen kissoille ja rotille. Muille eläimille (hevoset, koirat, hamsterit, marsut yms) en ole allerginen. Onko siis kovin todennäköistä, että olisin allerginen kanille? Joskus olen ollut kanien kanssa tekemisissä, eikä mitään ole tullut. Heinästä ja puruistakaan ole tullut mitään.
   Anteeksi kysymystulva, mistään ei meinaa löytyä luotettavia ja oikeasti asiasta tietäviä ihmisiä ja vastauksia! Kun asiasta tietävä ihminen sattuu kohdalle, niin pakkohan sitä on kysäistä :D

   Poista
  2. En ole kuullunut yhdestäkään tapauksesta jossa kanin sairaus olisi tarttunut ihmiseen tai ihmisen tauti kaniin. En ole kauheasti aiheeseen perehtynyt, mutta uskoisin että olisin kuullut jos moinen yleistä olisi. Loisia mun kaneilla ei ole ollut koskaan. Sanotaanko et Suomessa ei ole edes kaikkia kanitauteja mitä muualla maailmassa voi kaneilla olla. Meillä kaneja ei rokoteta eikä madottaakaan tarvitse ellei matoja epäile tai niitä ole todettu. Pitäisi siis erittäin epätodennäköisenä, että mitää zoonoosiriskejä olisi.

   Mitä tulee kaniallergiaan, niin jonkun muun eläinlajin allergia ei välttämättä tarkoita, että kaneille olisi allerginen. Jos haluaa testata, niin voi tietysti kokeilla jos saisi jonkun tutun kanin vaikka kesällä lomahoitoon omistajan reissun ajaksi. Allergiathan on siinä jänniä, että osa siedättyy omille lemmikeilleen ja on sitten muille saman lajin edustajille allergisia.

   Kysellä saa, vastailen mielelläni sen mukaan mitä osaan. Täytyy tosin myöntää että zoonoosit ja allergiat ei ole sitä osa-aluetta mistä ihan kauheasta tietäisin, vastaukseni perustuu nyt omaan kokemukseen enemmän kuin mihinkään luettuun tietoon :)

   Poista
 5. Hei!
  Ovatko valjaat milloin valmiit? :)
  Laitoin viestiä säpöösi 9.4 ja vastasit siihen 17.4
  -Janika Räsänen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Pahoittelut, et en näköjään vastannu sun mailiin! Näin käy, kun saa mailia monelta ja ei ehdi vastata heti kaikille. Ehdin ompelemaan tällä hetkellä lähinnä vain viikonloppuisin, ja tilauksia on paljon. Sen takia toimituksissa kestää. Mutta tänä viikonloppuna surruttelen taas niin monet valjaat kuin ehdin :)

   Poista