6.3.2017

Kokemuksia kanihypyn harrastamisesta

Kuva: H. Lavinkainen
Teen nyt pienen gallupin. Haluaisin kuulla kokemuksia kanihypyn harrastamisesta. Harrastamiseksi lasken myös kotona tapahtuvan hyppelyn, jolla ei tähdätä kisakentille. Kuulisin mielellään ajatuksia niin aloittelijoilta kuin pitkään harrastaneilta ja aktiivisesti treenavilta ja kisoissa kiertäviltä.

Millaista on harrastaa kanihyppyä? Mikä lajin pariin on vetänyt ja mitä koet lajista saavasi? Kuinka lähipiirisi ja ystäväsi suhtautuvat kanihyppyyn lajina? Jaatko kanisi onnistumisen ainoastaan toisten harrastajien kanssa vai pystyykö lajia harrastamaton ymmärtämään ilosi kanin suorituksesta? 

Kokemuksia voi kirjoittaa alle kommenttikenttään, lähettää blogin sähköpostiin saara[AT]pupunpaja.fi tai yksityisviestinä Pupunpajan facebookissa. 

Tulen käyttämään ajatuksianne kirjallisessa projektissani, josta myöhemmin tietoa täällä blogissa. Lupaan, että kenenkään ajatuksia en kuitenkaan suoraan lainaa, eikä ketään vastaajaa voi jatkojalosteesta tunnistaa.  Tarvitsen vain tukea siihen, kuinka kanihypyn harrastajat yleensä kokevat lajinsa ja sen harrastamisen. 

Omat ajatukseni aiheesta voit lukea myöhemmin täällä blogissa ja samalla lisää siitä, mitä on tuloillaan. 

Kuva: Vera Latvala.

3 kommenttia:

 1. Mä tarvisin neuvoa siihen miten puput voisi opettaa hyppäämään esteitä.
  Saimme viime kesänä kaksi kääpiöluppakorva kania. Vasta syksyllä, kun olivat kasvaneet niin aloimme tutustuttamaan niitä valjaisiin. Voiko tulevana kevänä ja kesällä niitä opettaa, vai olisiko pitänyt aloittaa jo aiemmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi vaikka kommentti ei ole minulle tarkoitettu, mutta vastaan silti. Suomen estekanit ry:n sivulla (kanihyppy -> Hyppykoulu -> linkistä) on hyvät ohjeet estehypyn aloittamiseen :)

   En ole varma, toimiiko linkki mutta https://docs.google.com/document/d/1APFEqUBmhkbgRJBUL4zDZ6mjjyDwPmXLHmQxLbn3IqY/edit

   Poista
 2. Millaista on harrastaa kanihyppyä?
  - kiva harrastus jossa saa toimia kaksin kanin kanssa ja sen kasvamisen hypyissä sekä kokemuksissa. :) Aina ei tarvitse olla palkintosijoilla loistaakseen.

  Mikä lajin pariin on vetänyt ja mitä koet lajista saavasi?
  - Kävin yhdessä estekisoissa ennenkuin monen vuoden tauon jälkeen tuli pari kluppaa, siellä sitten ihastuin toimintaa ja kiinostus kasvoi, ensimmäisissä kisoissa tosin kasvattaja ohjasivat kaneja ja seurasin heidän toimintaa.
  Yhteisen harrastuksen kanin kanssa ja kokemusta niin kisaajana kuin tuomarina.

  Kuinka lähipiirisi ja ystäväsi suhtautuvat kanihyppyyn lajina?
  - Alkuun oli hämmennystä mutta nopeasti hämmennys laantui ja kiinostuvat kuulemaan lisää, harvoin kuulen mitään negatiivista.

  Jaatko kanisi onnistumisen ainoastaan toisten harrastajien kanssa vai pystyykö lajia harrastamaton ymmärtämään ilosi kanin suorituksesta?
  - Kyllä pystyn jakamaan ilon oman kanin suorituksesta ilman että sitä iloa ei ymmärrettäisi.

  VastaaPoista