16.6.2014

Tee se itse -puomit

Pinja rakastaa hyppäämistä ja siihen nähden olen hypyttänyt sitä ihan liian vähän. Yksi syy laiskaan hypyttelyyn on ollut huonot esteet. En jaksa kovin usein purkaa kirjahyllyn kirjoja pitkin lattioita radaksi, joka hypätään pari kertaa läpi ja sitten kirjat taas hyllyyn. Siispä aloin haaveilla oikeista esteistä. Yksi A-este minulla on ollutkin, mutta nyt en enää tiedä missä se on. Esteitä piti siis rakentaa. 

Viikonloppuna kun oltiin käymässä miehen vanhempien luona maalla, ensimmäinen este valmistui. Miehen isä teki johtimet, minä vain naulasin sinkilät paikoilleen. Esteestä tuli tosi hyvä, perinteinen pystyeste, maksimikorkeus 35 cm, eli Pinjalle kohtuullisen helppo. 

Johtimet voisi vielä maalata.

Haastavampia esteitä voidaan tehdä myöhemmin. Parin viikon päästä meillä on loma ja mennään Pinjan kanssa pidemmäksi aikaa maalle. Sitten voisi koittaa lisätä estearsenaaliin vielä muutaman esteen. Kivempihan sitä olisi hypyttää rataa, plus saada joku haastava este treenattavaksi. 

Mutta nyt tee se itse -osioon. Aion nimittän kertoa miten teen puomeja! Tämä taktiikka on opittu vuosia sitten puput.netistä.  Hommaan tarvitaan vain tabloidikokoista sanomalehteä (vaikka Gigantin mainos), sakset ja teippiä. Itse tuunailin puomeista vielä hieman parempia värillisellä paperilla. 

Puomiaskartelua.

Sanomalehdestä rullataan tukeva rulla, joka teipataan parista kohtaa ettei rulla purkaudu. Itse rullasin avonaisen lehden pitempää sivua myöten ja leikkasin puomit sopivan pituiseksi. Sen jälkeen aloin pohtimaan puomin kaunistamista.

Sanomalehtipuomit ovat kevyitä ja halpoja. Mikäli puomeja haluaa päällystää värillisellä paperilla teippiä kuluu tosi paljon, useampaa puomia tehdessä homma muuttuu myös työlääksi. Itse tein vain viisi puomia tätä estettä varten ja siksi jaksoin näperrellä.

Parempi taktiikka on laittaa koko puomin leveydeltä yksi (väri)paperi ja sitten teipata värillisellä teipillä pari raitaa. Itse tein sillä taktiikalla valkomustan puomin. Siinä on ihan tavallista valkoista paperia ja musta sähköteippi päällä. Sähköteippejähän saa monissa väreissä vaikka Clas Ohlsonilta. Nykyäänhän myydään vaikka minkälaisia kuvioteippejäkin askartelukaupoissa tai vaikka Tigerissä. Voisinkin koittaa jotain tähtiteippejä myöhemmin, nyt oli tyytyminen mitä kaapista löytyi.Puomit pysyvät paikoillaan kahden sinkilän varassa.

Musta osa on teipattu, muut paperia.

Enää tarvitaan hyppääjä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti