15.9.2014

Häkin siivousta

Minulta on toivottu bloggausta meidän kaniarjesta. Mikäs sen arkisempaa kuin siivoaminen. Tervetuloa siis seuraamaan, kuinka meillä siivotaan!

Pinjan häkki ovi avoinna.

Pinjallahan on taikakuutiohäkki. Vasemmassa alareunassa yksi pala, joka aukeaa ja Pinja pääsee kulkemaan häkistä ulos ja sisään. Arkisessa siivouksessa vedän vessan tuosta kulkuaukosta ulos siivottavaksi. Kohtuullisen iso vessa pienelle kanille, niin ei se sitä kovin märäksi saa. En siis ihan joka päivä sitä siivoa, kahden tai kolmen päivän välein. 

Vessan siivoan ihan tavallisella lasten hiekkalapiolla. Märät pois ja puhtaita puupellettejä tilalle. 

Häkin siivousluukku. 


Totaalista perusputsausta (ja yhteistyöhaluttoman kanin häkistä pyydystämistä) varten häkistä voi avata myös oikean yläkulman. Tämä on kätevä, kun haluaa yltää häkin peränurkkaan. Tokihan häkkiä voi myös liu'uttaa pois paikaltaan, mutta sen teen lähinnä silloin kun vaihdan matot. Häkin alla on muuten eteisen kumipohjainen matto ja sen päällä nuo kaksi räsymattoa. Kumipohja estää häkkiä liukumasta laminaatilla, ja jos Pinja kaataisi vaikka vesikuppinsa niin ei olisi heti laminaatilla vedet. 


Matto on harjattu. 


Mattoa harjailen välillä tuollaisella harjalla, niin saan isoimmat heinänpätkät ja karvakasat häkistä pois. Meidän imuri menee heti tukkoon, jos yrittää häkkiä imuroida, joten siitä ei ole tähän apua.

Kuvissa näkyvässä muovilaatikossa on puhdasta puupellettiä. Lapioin sitten tuolta laatikosta vessaan puhdasta, kun ensin on likaiset lapioitu pois.

Heinää. 

PS. Käytiin maalla viikonloppuna, ja sain kaksi pussia omalta pellolta kuivattua heinää. Ihan Pinjaa ajatellen kuivattuja ovat. Näyttivät ainakin ulospäin hyviltä, täytyypä testailla mitä neiti Jänes tuumaa.6 kommenttia:

 1. Kiva postaus (: Onko sulla muita kaneja tällä hetkellä kun Pinja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä et oli mieleinen. Yritän toteuttaa aihetoiveita :) Nyt ei ole muita kaneja kuin Pinja.

   Poista
  2. Kiitos kun vastasit. (:

   Poista
 2. Hyvä postaus :)

  VastaaPoista