23.6.2015

Kaupunkikanin porkkanapenkki


Käytiin juhannuksena useamman päivän reissussa ilman jänistä. Onneksi veljeni suostui tulemaan meille muutamaksi päiväksi asumaan, niin Pinjan hoito järjestyi kätevästi kotiin. Kanin hoitoon kuljetus nyt olisi vielä puuttunut, niin häslinkiä juhannusta edeltävä päivä oli...Veljellä ja Pinjalla meni hyvin, ja meitä odotti tyytyväinen puputti kun palasimmme sunnuntaina reissusta. Pinjankin mielestä oli kivointa kun sai olla kotona, eikä mennä minnekään vieraaseen paikkaan. Vaikka reipas pupu onkin, niin oma koti on aina koti.  

Lomaani kuului pieni askertelu. Tein viljelylavalleni pienet kyltit, joissa kerrotaan mitä missäkin kasvaa. Jäätelötikkuihin vaan kontaktimuovatut pahvit. Toivottavasti nuo kestää sadetta edes hetken, koska aika sateiselta tämä kesä vaikuttaa. 


Pinjan voikukkapenkki elää ja voi hyvin. Tein sille jopa oman kyltin, niin voivat kanssaviljeylijät sitten ihmetellä. Ihan oikeasti siis sitä siinä viljelen ja tiedän mikä se on. Lavojen ohjeissa tosin sanotaan, että lavan viljelijä sitoutuu kitkemään lavansa. Mutta kyllähän mitä muuten kitkenkin, voikukka on hyötykasvi. Käyttäähän sitä aika moni villivihannesintoilija ihminenkin, joten miksei Pinjalla saisi olla lavalla virallista voikukkapenkkiä. 

Porkkanat kasvavat tällä hetkellä aika huonosti, mutta eiköhän sieltä edes jokunen porkkana naatteiteen Pinjalle saada. Pinja on tosin saanut ison kilpailijan. Kitkiessäni lavaa huomasin, että siellä on papanoita. Rusakko on tainnut käyttää viljelylavaa vessanaan. Täytyy toivoa, ettei se käytä sitä ruokakomeronaankin ja syö porkkanan naatteja heti kun ne on vähän isompia. Nyt on vaan pari senttiä pitkiä maksimissaan. 


Kuten kuvasta näkyy vihreyttä versoo myös lavojen ulkopuolella. Siitäkin olen Pinjalle vähän nyhtänyt. Ilmaistaa tuoreruokaa, joka on vielä hirmuisen hyvää Pinjan mielestä. Kaikki syödään aina kerralla. Muistakaa muuten, että Pupunpajan artikkelivalikoimista löytyy listaa kanille sopivista kasveista ja niiden kuivaamisesta. Kuivaaminen on fiksumpaa tehdä ennen kuin kasvit saa siitepölynsä tehdyksi.

2 kommenttia:

  1. Aijai, taitaa röyhkeä rusakko viedä Pinjan eväät! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä ei ole vienyt, mutta taitaa vain kyttäillä milloin porkkanat ovat tarpeeksi isoja...

      Poista