14.6.2015

Puotinharju 13.6.2015

Eilen matkustettiin Pinjan kanssa Puotinharjuun estekisoihin. Aurinko paistoi tosi lämpimästi ja oli hirmuisen hyvä sää. Helppo suora hypättiin tällä kertaa viimeisenä luokkana, joten ehdin aamulla tehdä töitä. Hieman mietiskelin osaanko arvioida kauanko edeltävissä luokissa kestää. Olin kuitenkin hyvissä ajoin paikalla, eli jonkun verran yhdentoista jälkeen. Kisat siis alkoi kymmeneltä, eikä luokissa oltu ensimmäistä luokkaa pidemmällä. 

Pinjaa jännitti ensialkuun lentelevät lokit ja lentokone. Se olisi halunnut koko ajan kentän reunalla olevan katoksen alle. Minähän en sitä sinne päästänyt syömään hihnaansa. Kentän reunalla oli tosi kiva viettää aikaa, kun ei voinut tehdä mitään muuta, niin unohti sen kauhean listan asioita, joita minun pitäisi ehtiä tekemään. Siellä vaan Pinjan kanssa istuskeltiin ja katseltiin toisten kanien loikkia. 

Kun koitti Pinjan vuoro päästä lämmittelemään, se hyppäsi lämmittelyradan kumpaankin suuntaan puhtaasti isoilla loikilla. Olisi mennyt enemmänkin, mutta tuumasin että nyt säästät loput pomput radalle. Pinjalle tuli kuitenkin siinä radalle odotellessa niin kuuma, että se ei halunnut loikkia enää yhtään. Itse asiassa se vain koko ajan yritti mönkiä alleni, eli halusi olla kentän ainoassa varjopaikassa. 

Ilmoitin, että keskeytän ja vein kanin takaisin boksiin varjoon. Helpossa suorassa oli sen verran paljon kaneja, että luokka meinasi muuttua arvosteluluokaltaan A:sta C:ksi. Tämä tarkoitti, että toiselle kierrokselle kuulutettiin kaikki kanit, joilla oli maksimissaan kolme virhettä. Siinä vaiheessa tuumasin, että jaaha, ei päästä edes koittamaan uudestaan.

Kaadoin Pinjan selkään viileää vettä, ja hankasin sen kevyesti kanin turkkiin. Pinja kun on musta, niin sille tulee tosi nopeasti kuuma hiekkakentällä auringonpaisteessa. Sen takia oltiin kaikki väliajat varjossa, ja käytiin kentällä tosi vähän.

Kun arvosteluluokka päädyttiin kuitenkin pitämään A:na, niin Pinja pääsi sittenkin radalle uudestaan. Yritin taktiikkaa, että otan sen varjosta radalle mahdollisimman nopeasti. Ei siis lämmittelyhyppyjä, tai turhaa auringossa oloa. Ei auttanut, Pinjalle ehti tulla liian kuuma radalle pääsyä odotellessa. Eikä se halunnut hypätä, vaan pyrki alleni varjoon. Lopputulokseksi jäi keskeytys, ja tieto siitä että jos lämpömittari näyttää yli 20 astetta, niin olosuhteet on jänikselle haastavat. Harkitsen jatkossa, otanko Pinjaa ollenkaan kisaamaan, jos on niin lämmin kun lauantaina oli. 


PS. Laitoin artikkelit-linkin tilalle extra-linkin. Käykäähän kurkkamassa, ja kommentoikaa tähän oliko hyvä uudistus. Täydennän sitä toki vielä, kunhan ehdin. En ehtinyt vielä kuvaamaan ihan kaikkia kuosikuvia, niin tilaussivu on vielä päivittämättä. Mutta ihan pian!

Vaikean suoran radalla oli monta ankkaa ja pari sammakkoa uimassa. 2 kommenttia:

  1. korjaan, vaikean suoran radalla oli tuo vesieste ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos korjauksesta, menee luokat ihan sekaisin päässä :D

      Poista