8.11.2015

Lemmikkimessut


Vietettiin pupujen kanssa lauantaipäivä messukeskuksessa. Muumi hyppäsi päivän ja messujen ensimmäisessä luokassa eli helpossa mutkassa. Muffinssipupu (keksin kaneille kummallisia nimityksiä) oli tosi reipas eikä turhia jännäillyt messuyleisöstä, hälystä ja äänistä. Muumi olisi vain halunnu mennä moikkaamaan joka pupua jonka näki. Hyöri ja pyöri, eipähän se osaa valjaissa paikoillaan ollakaan. 

Radalla oleva sienieste oli Muumista vaikea. Se ei ole nähnyt sitä ennen ja se ei oikein hiffannut, että se on este. Ensimmäisellä kierroksella tuli ilmeisesti viisi virhettä. Monta kumminniin. Toinen kierros lähti hyvin käyntiin, ylitettiin este toisensa jälkeen. Puolivälissä rataa Muumelson kuitenkin kyllästyi. Keskeytettiin viimeisellä esteellä, kun herra parkkeerasi radalle poikittain. Olisihan tuo paremminkin voinut siis mennä, mutta toisaalta en ole Hämeenlinnan kisojen jälkeen hypyttänyt Muumia kovin aktiivisesti kotona. Ja nämä oli sen ekat sisäkisat. 

Kanien lisäksi alpakatkin hyppi, yksi este alpakkaagilityssa.
Pinja hengasi näyttelyhäkissä Lemmikkikanien näyttelyalueella. Näyttelyhäkit oli niin, että yleisö ei päässyt näkemään läheltä kaikkia kaneja. Pinjan paikka oli juurikin semmoisessa häkissä, jota yleisö ei nähnyt. Kanin kannalta tietysti postiivista, että oli vähän rauhallisempaa. Yleisön kannalta toki vähän sääli, että kaikkia kaneja ei nähnyt kunnolla. Häkissä oli puruja pohjalla ja heiniä yhdessä nurkassa. Siistinä tyttönä Pinja perusti vessan takanurkkaan, vaikka puruhan oli joka kohdassa. Pinja nyt vain on semmoinen... Tähän ikään mennessä ei yhtään hutipissaa. Niissä on aina logiikka. Aina vasen takakulma.Pinja kisasi seniorinaaraissa ja voitti luokkansa. 94,5 pistettä ja kuma viiden pisteen kohdista. Miun pitäisi oikeasti viedä tuo kani useammin pettiin. Sen huonoimmat pisteet ikinä on 93 pistettä, ja muuten 94,5 tai 95 aina. Mutta nyt kun älysin tämän, niin ehkä Pinja pääsee vähän useammin näyttelyihin... Muuminkin täytyy käydä ainakin koittamassa jossain välissä pettiä.


Kanien lisäksi lemmikkimessuilla oli näyttelemässä rottia, kissoja ja koiria. Esittelypisteillä myös ainakin marsuja, hamstereita, papukaijoja, haisunäätiä ja siilejä. Bokseissaan nukkuvat rotat olivat kivoja kuvattavia. Toiset niin tyytyväisenä nukkuivat lootissaan.

Meillä oli kanien kanssa kyllä tosi kivat messut, vaikka Muumin estekisat ei ihan putkeen menneetkään. Saatiin kotiutettua yksi muualla seikkaillut Pinjan pokaalikin kirjahyllyn päälle. Piku oli siis aikaisemmin tänä vuonna BIS4-pupu yhdessä petissä, mutta pokaali kävi seikkailemassa vähän. Nyt sitten saatiin se.

SKY:n ulkomuotonäyttelyn häkkejä.

ELMA-messuilla oli monta suokkia.

6 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja hieno pet suoritus!

  VastaaPoista
 2. Moikka moi! Mulla on 2kk vanha leijona uros, ja aattelin sulta kysyä, että voiko tälle herralle jo koittaa valjaiden laittoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, anteeksi että vastauksessani kesti. Luovutusikäiselle kanille voi aloittaa valjaiden opettelua. Osa kaneista voi olla toki suoraan kuin kotonaan niissä. Muistat vaan käyttää tarpeeksi pieniä valjaita, josta pupu ei puljaa itseään ulos. Nuoret kanit on kuitenkin siroja, että yleensä pitää olla pienemmät valjaat kuin aikuistuttuaan :)

   Poista