24.11.2015

Treenipäiväkirja


Treenattiin eilen pupujen kanssa ekaa kertaa kosketuskepillä ja naksuttimella niin, että laitoin kameran taustalle kuvaamaan. Puput ei välittäneet kamerasta yhtään, tai kävi Muumi sitä nopeasti katsomassa, mutta ei montaa sekuntia jaksanut kiinnostaa. Pinjaa ei kiinnostanut yhtään, vaikka jos sihtailen sitä kameralla, se pyrkii aina loikkimaan pois. Se ei oikeasti pidä kamerasta, mutta ilmeisesti kamera hiljaisesti taustalla ei haittaa. 

Tällä opetellaan kummankin kanin kanssa vuorotellen käskystä takatassuille nousua. Meillä oli naksuttelusta taukoa, mutta nyt olen päättänyt treenata joka päivän vähintään toisen kanin kanssa. Treenissä menee kuitenkin alle vartti, koska nuo ei vaan jaksa keskittyä kovin kauaa. Kani saa poistua milloin haluaa pois ja siihen lopetetaan sitten. Yleensä kuitenkin jaksavat treenata juuri sopivasti. 


Arvelin aikaisemmin blogissa, että Muumi tykkäisi takatassuilla seisomistempusta. Nyt olen varma, että se tykkää! Tänään siis pääsin treenissä siihen, että Muumin oli noustava täysin ylös takatassuilleen, että saa namin. Oikein näki kun Muumilla syttyi lappu: bing! Aina kun palkka oli syöty niin nousi heti tassuilleen ylös et "kato nyt näin minä seison!" 

Videoin noita treenipätkiä ja koitan editoida niistä sitten jonkinlaiset videon. Toivottavasti siinä näkyy kanin kehitys, kun ne oppii ja oivaltaa asioita. Nyt pitäisi päättää, minkä käskysanan opetan ylösnousuun. Olen aika varma, että pian meillä seisotaan jo käskystä. Hih, kanithan voi esittää sitten joulunäytelmän jouluna sukulaisille... Ei nyt ihan. PS. Jos haluatte tilata valjaita ja hihnoja joululahjaksi, niin suosittelen tilaamaan piakkoin. Mulla on aika kiirettä töiden ja koulun kanssa, mutta kun ajoissa tilaa niin saa ennen joulua. Ellei postilla lakkoilla niin, että posti ei kulje ja kusti ei polje.

4 kommenttia:

 1. Meillä käytetään tuossa tempussa (koirapuolelta inspiroituneena) sanaa "kurre". Se on siitä hyvä, että keskellä olevaa ärrää voi pärisyttää tarvittaessa hieman normaalia enemmän, jolloin kani tunnistaa sanan helpommin! Tästä on meillä ollut kovasti hyötyä, kun kanille on tullut opettua erilaisia käskysanoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tuohon on hyvä idea. Koirilla on tosiaan se orava/mangustiasento. Kurre ois lyhyt ja ytimekäs sana, eikä mee minkään sanan kanssa sekaisin :)

   Poista
 2. Meillä tuohon käytetään käskyä 'Ylös' :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ylös" oli käsky, jota ensin aattelin. Mut sit mietin et se voi olla kaneista liian lähellä käskyä "alas", jonka ne jo osaa. "Alas" käskyllä ne saa siis sängystä pois, ilman että tarvii ärähtää. Riittää että sanoo "Muumi alas" ja sieltä se pomppaa pois :D

   Poista