6.3.2016

Top 5 blogit


Pyysin teitä linkkaamaan ja vinkkaamaan hyviä kaniblogeja melkein kaksi viikkoa sitten. Yhteensä kaniblogeja kertyi linkattuina 19. Noihin 19 eivät sisälly kaikki kaniblogit joita seuraan, mutta päinvastoin löysin uusia tuttavuuksia.

Kävin jokaisessa blogissa ja arvioin ensivaikutelmaa, ulkoasua ja sisältöä. Mielipideasioista ei pidä kiistellä, mutta joitakin juttuja hyvissä blogeissä vain pitää olla. Esimerkiksi selkeä ulkoasu, joka huomio lukijan. Tekstissäkään ei hirveästi kirjoitusvirheitä saisi olla, koska sellaista tekstiä on rasittavaa lukea.

Löysin ilohduttavan monta hienoa kaniblogia, joissa oli mukava vierailla ja joissa varmasti vierailen jatkossakin. Listaan tähän nyt viisi minun mielestäsi parasta. Mutta voin kertoa, että oli vaikea valita näitä viittä, koska useampikin kiva blogi oli linkattu! Blogit eivät ole parhausjärjestyksessä, koska olisi ollut liian haastavaa arvottaa blogit niin.


Rabbit Raylay

Risteytyskani Lavella´s Raylayn elämästä kertova blogi. Aika tuore blogi, jossa ei vielä paljoakaan postauksia, mutta tosi hyvä alku bloggaukselle! Ulkoasu on persoonallinen, mutta selkeä. Bloggauksissa on paljon hyviä kuvia. Vaikka tekstiä ei olekaan hirveästi, niin teksti tukee kuvia hyvin ja bloggauksia oli ilo tutkailla. Itselleni uusi tuttavuus, mutta liityin lukijaksi!

Mad as Rabbits

Täällä seikkailevat kanit Nelli ja Aapo. Hauskaa, että kaneilla on ihmisen nimet kutsumaniminä, itse olen harrastanut samaa. Itse blogissa tykkään tosi paljon ulkoasusta. Siihen on nähty vaivaa ja se on tosi nätti ja selkeä! Tässä blogissa huomasin lukevani useamman bloggauksen taaksepäin innolla! Hienoja kuvia kaneista, kivoja kuvankäsittelyjä ja sitten kuitenkin myös kerrottu pupuarjesta ja elämästä mukavasti. Toinen itselleni uusi blogi, jota alan seurata!


Bunny Life!

Bunny lifessä on kiva ulkoasu. Yksinkertainen ja selkeä, semmoisista pidän itse (kuten Pupunpajan ulkoasusta voi huomata...) Tykkään blogin kuvista, joissa näkyy että niitä on kuvattu oikeasti ajatuksella, eikä vain nopeasti räpsitty jotain, kun blogiin nyt vaan pitää saada joku kuva. Ja tietysti estepostailuja on aina kiva lukea. Bunny Life! oli minulle jo entuudestaan tuttu blogi, jota olenkin seuraillut.

Kaninpäiviä

Kaninpäiviä blogissa on ihana ulkoasu. Värikäs ja huolella tehty, mutta ei kuitenkaan monimutkainen. Sopii tällaiselle yksinkertaisuutta rakastavallekin :D Postauksissa kerrotaan kivasta kaniarjesta, hyppytreeneistä ja sellaisista tavallisista asioista, jotka kuitenkin toisia kaniharrastajia kiinnostavat. Tykkään toki myös kuvista, joissa on ajateltu kuvakulmia ja saatu puput näyttämään ubersöpöiltä. Vaikka sitähän puput ovat aina!

Superlemmikit

Superlemmikeissä seikkailevat estekanit Nutella ja Edwin. Ulkoasu on mukavan hillitty ja selkeä. Linkit on tuotu kivasti sivulle, eli tässä ei mennä massan mukaan, mutta ollaan silti selkeitä! Bloggausaiheita on ideoitu kivasti ja blogissa on käytetty myös videota elementtinä. Kuvien osalta toistan samaa mitä edellä. Yksi olennainen asia on kuvien koko. Hyvissä blogeissa kuvat ovat tarpeeksi isoja, mutta huomioivat samalla, kuinka leveä tekstipalsta voi olla. Tekstipalstahan ei voi olla liian leveä, jolloin lukemisesta tulee raskasta.  Superlemmikeissä kuvia on käytetty fiksusti kuvittamaan niitäkin lyhyempiä bloggauksia, joihin kuva ei välttämättä liity, mutta toimii kuitenkin tosi hyvin. Menipä tekniseksi... Mutta näitä asioita kannattaa miettiä jos haluaa hyvän blogin!


Siinäpä ne siis olivat. Kuten huomaatte uudesta otsikkokuvasta tuunailin tänä viikonloppuna hieman blogin ulkoasua. Pieni kaniblogilistakin on tulossa, jahka saan tuon sivusarakkeen kuosiinsa. 

9 kommenttia:

 1. Oi, kiitos todella paljon! Erittäin hienoja blogeja kaikki valitsemasi, piristi päivää nähdä oma niiden joukossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! :) Hyviä blogeja oli paljon, mikä on tosi hyvä juttu. Kaniblogit on kehittyneet koko ajan paremmiksi, kehitystä on kiva seurata :)

   Poista
 2. Kiitos tositosi paljon kommenteistasi!! Yhden uudenkin kaniblogin löysin luettavienkin listalle. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos mukavasta maininnasta! :')
  Kiva postaus ja ihanat maininnat olit tehnyt kaikille, kannustavia sanoja. Myös minulle ennestään tuntematon blogi löytyi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Hyvä, että uusia blogeja on löytynyt muillekin, sehän tässä oli ideana että blogit löytää lukijoita ja lukijat blogeja :)

   Poista
 4. Kivoja arvosteluja! :-)

  VastaaPoista