29.2.2016

Kisakausi startattu!

Hypätäkö vai ei?

Ainakin epävirallisesti estekisakausi on tältä vuodelta avattu. Kävin sunnuntaina Muumin kanssa Palojoella epävirallisissa kisoissa. Muumihan ei ole talvella hypellyt paljoa. Toki olen kotona välillä treenaillut, mutta myönnän, että aivan liian harvoin. Lisäksi meillä on kotona maksimissaan neljän esteen rata (koitapa tehdä kaksioon pidempi!). 

Oli siis tosi hyvä treenimielessä päästä Muumin kanssa hyppäämään epäviralliset kisat. Lisäksi luokat oli Muumille tosi sopivat: aloittelijoiden helppo suora, helppo suora ja helppo mutka. Ilmoitin pompinkaisen jokaiseen luokkaan ajatuksella, että mennään se mitä kani jaksaa. Eli lopetellaan siinä vaiheessa jos alkaa näyttää, että pomppuinto hyytyy. 

Helppo mutka

Muumia hermostutti kisoissa toisten kanien hajut ja papanat. Poika polki jalkaa aika paljon, mutta toisaalta pieni ärsytys toi myös sisuuntumista ja ponnistusta pomppuihin. Aloittelijaluokassa Muumi kaahaili radan kauheaa vauhtia ja onnistui vielä olemaan pudottamatta puomeja. Haastavan pitkän esteenkin se ylitti kauhella kaarella. Hieno pupu!

Viime vuonna pitkä este koitui aina Muumin kohtaloksi, joten oli ilo huomata, että nyt se pomppasi päivän mittaan useamman kerran sen puhtaasti yli. Ja tosiaan helpoissakin radoissa, ei vain aloittelijoissa. Helpossa suorassa ja mutkassa Muumia sai kannustaa hyppyihin, mutta hienosti poika yritti aina joka estettä. Ristikkoeste oli tosin jostain syystä inhottava Muumista. Nostin sen suoralla radalla kummallakin kerralla siitä yli, kun herra ei vain halunnut hypätä sitä, kaikki muut kyllä kelpasi. Helposta suoralta paras tulos kaksi virhettä, joista toinen siis ylinostosta. 

Näin ylittyi Muumille vaikea pitkä este helpossa mutkassa!

Muumi ei väsynyt päivän aikana ja teki päivän viimeisellä suorituksella tuloksen, josta olen tosi ylpeä. Herra pomppi nimittän helpon mutkan radat puhtaasti läpi! Vaikka siellä oli sekä se ärsyttävä ristieste että Muumille vaikea pitkä este. Kerrassaan hieno poika. Ruusukkeitakin tuli yllättäen kotiin viemiseksi kaksi: aloittelijoiden helpon suoran toinen ja helpossa mutkassa neljäs!

Ei voi olla kuin ylpeä pienestä miehestä. Nyt odotetaan innolla virallisia kisoja ja lähdetään hakemaan puhtaita ratoja myös sieltä. 

Ja tässä toinen vaikea este puhtaasti yli!
Kuvista kiitos Johannalle, joka käytti kameraani :)

2 kommenttia:

 1. Kelpo suoritus!
  Ja tosi hienot kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muumi on kelpo pupu :D Kiitos myös kehuista, Johanna tosiaan kuvaili, koska itse olin radalla.

   Poista