13.11.2014

Lemmikkimessut

Kävin viime sunnuntaina 9.11. Helsingin messukeskuksessa Lemmikkimessuilla. Tai olihan siellä monet muutkin messut samaan aikaan, mm. Elma-messut, jossa oli maatalouseläimiä. Lemmikkimessuilla oli SKY:n ulkomuotonäyttely ja SEK:n hyppykisat. Ulkomuotohäkeistä löytyi mitä kauniimpia kaneja. Ja tulin taas siihen tulokseen, et jos Pinja istuisi kääpiöjäniksen vieressä, Piitu ois valtava :D Pinjahan on puoliksi kjänis, puoliksi hermeliini. Miehen kanssa pohdittiin että pitäisi punnita tuo meidän jänis ihan mielenkiinnosta. Voi olla että menisi aika tasaan 1,30 kilon kanssa, joka sekä hertsujen että kjänisten sallittu maksimipaino. 

Mutta niistä messuista. Kanihyppyä katselin pariin kertaan päivän aikana. Pinjan kanssa ei osallistuttu helppoon rataan, koska veikkasin että Pinja jännittäisi liikaa sellaista hallia ja yleisömäärää. Luulen, että olen oikeassa kun katselin kisoja. Ihan hyvillä mielellä siis olen, että jätin Pinjan tällä kertaa kotiin. Se ehtii kyllä myöhemmin hypätä hallikisoja, mut ekat sisäkisat ikinä voitais hypätä vähän erilaisissa oloissa. Ei sillä että messarin kisajärjestelyissä olisi mitään vikaa. Hyppyalueella oli ihan mahtavat viiriaidat, joiden sisään yleisö ei saanut mennä. YLE:n kameramieskin kävi kuvaamassa hyppäämistä. 

Tässä vähän kuvia Elma-messujen puolelta.

Lemmikkimessuilta ostin tuota kuvassa näkyvää heinää. Iso pussi tilaheinää kaksi euroa. Pakko oli ostaa, vaikka olin ostellut jo Outlet Exposta kaikenlaista (kengät, laukun, paidan..) ja mulla oli aika monta kassia. Junailin ja linja-autoilin sitten kolmen kassin ja ison heinäpaalin kanssa kotiin. Mies tuumasi vaan et "oot shoppaillut, heinääkin", kun kotiuduin.

Lisäksi ostin Suomen lemmikkikanit ry:n Kaninomistajan oppaan. Olen sitä vähän lueskellut ja vaikuttaa hyvältä. Suomessahan ei tunnetusti hyviä kanikirjoja ole liikaa. Tämä on sellainen kouluvihkonpaksuinen pehmeäkantinen opus. Voin bloggata siitä vielä tarkemmin kunhan olen lukenut kokonaan :)  
Sitten vielä pieni pyyntö. Esittäkää kysymyksiä kanien hoitoon liittyen, vaikka tämän bloggauksen kommenttikenttään. Kirjoitan seuraavan artikkelisarjan kanien hoidosta ja mielelläni ottaisin vastaan ideoita asioista, joita olisi hyvä käsitellä.  Lisäksi saa esittää ihan vain kysymyksiä kaniasioista, joihin haluaa vastauksen. En tiedä kaikkiin varmasti suoraan vastausta, mutta yritän sitten kaivaa vastaukset ja vastata kaikkeen mihin suinkin saan jotain fiksua aikaan.  Saa myös ehdottaa ideoita mistä aiheesta haluaisi artikkelin. 

Teitä lukijoita on pian 90 bloggerin kautta ja muutamia muutakin kautta. Ihan huippua! Kunhan sata on täynnä, (tai 95, en malta odottaa) tiedossa on arvonta. 8 kommenttia:

 1. Tää ei nyt varsinaisesti liity kanin hoitoon, mutta miten olis paras tapa totuttaa kaksi kania toisiinsa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toihan olisi hyvä aihe. Siitä sais ihan oman bloggauksensakin tehtyä :)

   Poista
 2. Kuinka usein heinää pitää lisätä?
  Montako tuntia päivässä pitäisi kanin olla vapaana?
  Kuinka usein kynnet pitää leikata?
  Kuinka usein kani pitää harjata?
  Kuinka usein häkki pitää siivota?
  Entä vessalaatikko?

  Tuossa muutama :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kerralla monta hyvää kysymystä! Kiitos kysymästä, otan nää tuohon kaninhoitoartikkeliin :)

   Poista
  2. Oli helppo keksiä, kun kania ei vielä ole, niin keksi helposti itseään askarruttavia asioita :)

   Poista
 3. Ohhoh, kuva Pekosta päätynyt kirjan kanteen! Olipa yllätys :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, totta :D Tuossa kirjassa on kyl monia tuttuja kuvia/kaneja, joita oon nähnyt kaniblogeissa ja/tai Papanaattorissa. Oot varmaan antanut kuvan Lemmikkikanien käyttöön, ja sinnepä se on sitten päätynyt :D

   Poista
  2. Juu, kalenterikilpailuun osallistuin joskus kesällä vai milloin se olikaan :)

   Poista