24.11.2014

Pinja kassissa, paidassa, kankaalla...

Pupunpajaa Facessa seuraavat ovatkin jo saaneet vihiä, että työskentelin tällaisen kuvan kanssa koko viikonlopun.


Perjantai-illasta sunnuntai-iltapäivään kaiken kaikkiaan häselsin kankaanpainokurssilla Pinjan kuvan parissa. Tuon itse kuvan oon joskus valokuvannut ja sitten kuvankäsittelyssä muokkasin tuollaiseksi. Kopioinnin jälkeen vielä piirsin tussilla nenän paremmaksi ja pari muutakin kohtaa. 


Kurssilla valotin kankaanpainokaavion. Valotukseen tarvitsee erityisen lampun ja aineet, joita ei kotoa löydy. Painoin jänöpussini kuvia kankaisiin, jotka loppuivat sunnuntaina kesken. Olisi siis tullut paljon enemmänkin jäniksiä, jos olisi ollut mihin painaa. Joskin jo nyt mies kommentoi, että mihin tahansa asunnossa menee törmää Pinjaan, kun levittelin painotuotteet roikkumaan...


Papanavaara-tekstille minulla on taka-ajatus, jonka paljastan teille lukijoille hieman myöhemmin, kun saan jutun valmiiksi asti tehtyä. Muut kurssilaiset hieman naureskeli tuolle tekstille. Ei kai siinä. Tuonhan voisi ommella myös Pinjan kuljetusboksinpäällisen takamukseen. Ei vastaantulijoiden tarvis aina kurkata sisään et "ai, se onkin jänis", vaan voisi lukea, että papanamasiinahan se siinä matkustaa...


Tuosta Pinja-printistä tuli yllättävän hyvä, huomioiden jo se että valotuslamppu ei ollut parhaasta päästä. Viikonlopun aikana syntyi muutama kangaskassi ja yksi t-paita. Lisäksi painoin ihan lakanakankaalle, josta tarkoitus olisi leikellä kanit ja ommella esimerkiksi koristetyynyihin. Tämä on siis projekti, jotka jatkotuotoksia voin esitellä blogissa myöhemmin lisää. Voisin jatkossa pitää aina tällaista paitaa kaninäyttelyissä, niin tuomari varmasti tajuaa että pöydällä oleva kani on minun. Eikun...kanihypyssä siitä vois olla enemmän hyötyä. Jos Pinja karkaa juoksemaan pitkin kenttää, niin ihmiset osaa palauttaa sen mulle. Tuohon yläpuolelle vaan Wanted.


Mitäs tykkäätte kangaskasseista? Aika kivoja minusta. Toivottavasti muutkin kuin minä itse tykkään näistä. Seuraavaan Pupunpajan arvontaan taitaa tulla Pinja-printtisiä palkintoja...

PS. Levensin tätä blogia vähän, et kuvat mahtuis paremmin. Yritän laittaa enemmän ja isompia kuvia, kun sitä on toivottu. 

11 kommenttia:

 1. Oi, hienot kangaskassit :)
  Ja tietenkin muut tekstiilit ;)

  VastaaPoista
 2. Vautsi, miten hienoja! Noita olisi kiva itsekin osata tehdä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Eikähän siihen tarvi kuin opetella. Käsin painaessa tulee hauskasti jokaisesta painetusta kanista hieman erilainen :)

   Poista
 3. Aivan ihania! Teetkö noita kangaskasseja myös myyntiin? Niin sieviä, että tähänkin kanitalouteen mahtuisi vallan mainiosti tuollainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla että tykkäät :) Voisin itse asiassa painaakin pienen satsin myyntiin. Infoan lähiaikoina blogissa kassien myynnistä lisää, kunhan tiedän milloin niitä saisi :)

   Poista
 4. Ihania kangaskasseja! Tuo t-paitakin tosi hieno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. T-paidan kanssa kävi itse asiassa pieni kämmi, siihen tuli kuvion viereen musta sutru, kun häsläsin. Mutta ei se haittaa kun käyttää paitaa kotona. Täytyy painaa julkisia paikkoja varten uusi :D

   Poista
 5. Onpa hienoja! Etenkin mustana tuo kuvio erottuu hyvin - ja vihreä on muuten vaan hieno!

  Papapnamasiinan boksinpäällinen kuulostaa myös hauskalta :D

  VastaaPoista