4.1.2015

Huoneistossa kotieläimiä -tarra

Onko teillä ulko-ovessa Huoneistossa kotieläimiä -tarra? Meillä ei ole ollut. Yritin jossain vaiheessa sellaisen oveen saada. Lemmikkikaupoista ei kuitenkaan löytynyt, ja yhden tarran perässä linja-autoileminen pelastuslaitokselle ei inspannut. Päätin sitten hoitaa sen myöhemmin, kun olisi muutakin asiaa sille suunnalle. Arvata saattaa, ettei ihan heti ollut. Tänään kävin hakemassa Pinjalle heinäpaalin eläinkaupasta, ja kassalla huomasin tarrapinon. Pakkohan siitä oli tarra napata matkaansa ja vaihtaa pari sanaa aiheesta myyjän kanssa. Ihana, että niitä sai nyt taas ihan lähikaupan tiskiltä samalla kun muutenkin kävi kaupassa. 
Huoneistossa kotieläimiä -tarra liimataan asunnon ulko-oveen (mahdollisen) postiluukun yläpuolelle. Hätätilanteessa tarra informoi pelastustehtäviä tekeville palomiehille, että asunnosta kannattaa ihmisten lisäksi etsiä eläimiä. Lisäksi he osaavat valmistua jo asuntoon mennessä siihen, että jossain voi olla eläin. Koira saattaa hätätilanteessa käyttäytyä aggressiivisestikin ja vaikeuttaa palomiesten työtä. 

Kani tuskin käy kiinni palomiehen housunpunttiin, vaan todennäköisesti mönkii mökkiin, sohvan alle tai minne tahansa piiloon, eikä ainakaan halua näyttäytyä vieraille ihmisille, jotka tulevat asuntoon. Ilman tietoa mahdollisesta pelastettavasta eläimestä palomiehet eivät osaa etsiä eläimiä, eivätkä siis välttämättä tajua edes yrittää pelastaa kania.Tarroja saa ilmaiseksi pelastuslaitoksilta, jotka ovat usein jakaneet niitä myös eläinkauppoihin, eläinklinikoille ja löytöeläintaloihin. Ihan joka paikasta tosin ei löydy ja tässä voi olla alueellisia eroja, kuinka hyvin tarroja on tarjolla. Itsekin tosiaan useamman eläinkaupan kolusin, ennen kuin nyt sitten yhtäkkiä tärppäsi. 

3 kommenttia:

 1. Itse tulostin edellisen asunnon oveen netistä tuollaisen "tarran" ja kiinnitin kontaktimuovilla. Ei tarvinnut metsästää mistään. :D Nykyään ovessa on sellainen "me asutaan tällä" -tyyppinen kyltti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voisihan sen tosiaan tehdä itsekin. Tärkeintähän on, että tieto on ovessa. Ihan jo postiljoonia, remonttimiestä tai isännöitsijää saattaa helpottaa se kyltti. Tosin meillä ainakin remonttimiehet kysyy etukäteen eläimistä, jos ovat tulossa jotain kierrän-joka-asunnossa -kierrosta tekemään. Vanhemmillani oli ovessa kanin kuva ja teksti "Minnuu saap varroo", sen aikaa kun oli kylppäriremontti. Kani oli koko huoneistossa vapaana, joten saatto tulla vastaan eteisessä :D

   Poista
 2. Meillä on kanihuoneen ovessa "varokaa kaneja" kyltti :)

  VastaaPoista