20.10.2015

Siivouspäivä

Kaneilla on häkin päällä lelulaatikko ja tarvike/herkkukori.

Siivosin viikonloppuna perusteellisesti kanien häkin ja makuuhuoneen muutenkin. Ette usko miten paljon karvaa Pinja oli säilönyt sängyn alle! Se on siis vähän valeraskaillut ja repinyt itsestään (ja vähän Muumistakin) karvaa. 

Puput olivat siivouksesta hirmuisen innoissaan. Vedin häkin paikaltaan pois, jotta pääsin lakaisemaan ja imuroimaan alusmaton. Sekös oli pupuista jännää, että häkki oli eri paikassa kun yleensä. Muumikin oli jatkuvasti tunkemassa väkisin häkkiin, vaikka parina iltana sitä on saanut suostutella menemään sinne. Kyllä vaan nyt kelpasi häkki kun toivoin, ettei sinne mentäisi. On nimittäin hippasen vaikea siirtää tuota kehikkoa jos siellä on kaksi pupua sisällä! 

Yläkerrassa puutunneli, alakerrassa vessa, juomapiste, heinät ja hamppumattokasa.
Kaneilla on ollut häkissä alakerrassa Zooplussalta ostettu hamppumatto. Ne olivat repineet puolet siitä ihan riekaleiksi ja muodostaneet pupun punkan, eli mukavan kasan, jossa nukkua. Heitin nyt sen kaiken silpun pois ja jätin häkkiin maton toisen puolen, joka on vielä yhtenäinen. Kanit eivät varmastikaan arvostaneet tätä, mutta pakkohan tuota häkkiä on siivota. Ja nytpä sitten voivat repiä tuon lopun maton tehdessään punkkansa uudestaan. 

Täytyy kyllä kehua tuota hamppumattoa. Kaikki siitä revitty kuitu on pysynyt häkin alakerrassa ja kanit olivat tosiaan rakentaneet siitä pesämäisen makoilupaikan. Heinää oli seassa jonkun verran myös. Ja muutama papana... Mutta prospsit pupuille siitä että yhtäkään pissaa hamppumattoon ei ole tehty. Se on aika paksu ja ihan hyvin se olisi voinut olla vessa kaneista. Mutta ei, matto on toiminut meillä tosi hyvin luvallisena repimisjärsimisrakentamiskohteena. Muumi on nimittäin kova poika rakentamaan, sille on pakko olla luvallista tee-se-itse -meininkiä tai se keksii sitä itse. 

Aika oivallinen pupunpajalainen siis, rakastaa puutöitä ja luovuutta. Aina jotain rakentelemassa ja jäystämässä. PS. Jotkut lifestyle-bloggaajat, muotibloggaaja yms. bloggaa (lähes) joka päivä. Pitäiskö koittaa pystyykö kanibloggaaja bloggaamaan edes kolme/neljä kertaa viikossa?

14 kommenttia:

 1. tuo häkki on niin kätevä! ja kokeile ehdottomasti useamman kerran viikossa blogata 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä tästä häkistä paljon enemmän kun tehdashäkeistä. Koitan blogata useammin, saat sinäkin sitten lukea Muumin kuulumisia melkein reaaliajassa :D

   Poista
 2. Hieno häkki pupusilla :3 Koita vaan blogata 3-4 kertaa viikossa B)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, puput taitaa olla itsekin aika tyytyväisiä häkkiinsä. Tälläkin hetkellä molemmat siellä puuhailevat, vaikka häkin ovi on auki :D

   Poista
 3. Ihana blogi, tänne tulee välillä eksyttyä, ja aina piristää päivää lukea Pinjan ja Muumin kuulumisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minun päivääni piristää tällaiset kommentit :)

   Poista
 4. ihana blogi ja mahtavaa jos postaat monta kertaa viikossa! :)

  VastaaPoista
 5. Todella kiva blogi. Jopa yhdeksi suosikiksi on noussut eli olisi tosi hauskaa jos postaisit vielä enemmän!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onpa kiva kuulla, että tykkäät blogistani. Yritän onnistunko postaamaan enemmän, vai loppuuko ideat kesken :)

   Poista
 6. Ihana blogi :D Löysin vasta tänään ja nyt jo toista tuntia postauksia lukemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit blogiin ja jätit vielä kommentinkin. Mukava kuulla hyvää palautetta :)

   Poista
 7. Heitinpäs sullekin tämän haasteen! :) http://origamirabbits.blogspot.fi/2015/10/157-onni-on-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta. Vaikuttaapa hauskalta, tartun tähän kyllä :)

   Poista