27.12.2013

DIY aktivointilelu kanille

Aktivointipallo
Tämä on todella palikka kanin lelu, jonka jokainen kanin omistaja osannee tehdä ilman bloggaustanikin. Samalla kyseessä on kuitenkin yksi parhaista kanien leluista, joita tiedän joten eiköhän se ole bloggauksensa ansainnut.

Kyselin joulukuisessa arvonnassa ideoita blogin teksteiksi ja monet toivoivat DIY (do it youself - tee se itse) -ohjeita. Aloitetaankin siis nyt tosi helpolla. Jatkossa tulossa kyllä haastavampia ja yllättävämpiäkin ohjeita, taidan tässä vaan treenailla DIY-bloggausta.

Ideana on siis rakentaa itse aktivointipallon kaltainen lelu, josta kani voi heittelemällä ja järsimällä saada herkkuja. Itse käytän niin tässä lelussa kuin varsinaisessa aktivointipallossa peruspellettiä, jota Pinja muutenkin syö kupista. Kuppiin vaikka sitten vähän vähemmän ruokaa, jos kani syö paljon lelusta.

Lelu on myös ihan kätevä jos haluaa, että kani syö pellettiä osissa eikä kaikkea kerralla. Pinja on ainakin semmoinen ahmatti, että vetäisi kaiken ruuan kerralla. Jos sitten on tiedossa, että se joutuu olemaan pitempään yksin kotona, eli ruokkimaton aika venähtää vähän, jätän sille aktivointipalloon raksuja. Voi sitten minua kotiin odotellessaan pyörittää palloa ja syödä siten.

Tähän leluun tarvitset:
  • WC-paperitollon (huom. ei sellainen, jonka voi heittää pönttöön hajoamaan)
  • Ruokaa tollon sisään


Tarvikkeet: WC-paperitollo, kauraa ja Rodon Rabbit breediä

Taita tollon toisesta päästä reunat sisään:

Päitten taitto.

Laita tollon taitettu pää kämmentäsi vasten ja laita ruoka toisesta päästä sisälle tolloon. Taita sitten toinenkin pää kiinni. Itse tykkään taitaa päät eri "puolin" kuten kuvasta näkyy, mutta ihan samahan se on, miten ne taittaa. Tai taitaa se vähän vaikuttaa lelun pyörivyyteen ja heittelyyn.

Valmis lelu
Sitten vaan lelu kanille. Jos kani keskittyy tollon syömiseen heti tai syötyään sen sisältä kaikki ruuat, ottaisin tollon pois. Liiallinen pahvinsyönti ei kuitenkaan ole mitään terveellisintä puuhaa. Varsinkin jos pahvia syö paljon, sillä kani voi saada siitä ummetuksen. Meillä pahvilaatikoilla ja WC-paperitolloilla saa leikkiä, mutta jos kanin touhu on jatkuvaa pahvin syömistä otan pahvit joksikin aikaa pois. Kaluamista varten on sitten keppejä ja porkkanahetki päivittäin.

Pinja hyppää lelun kimppuun.

2 kommenttia: