2.4.2015

Kani ja kahvakuula


Otsikko kertoo kaiken. Olettehan kaikki jumpanneet samassa tilassa kaniinin kanssa? Koira tai kissakin kelpaa. Tiedätte kuinka hyviä personal trainereita ne ovat? Niinpä niin, tässäpä tullaankin tähän iltaan. Kiirastorstain ja alkavan pääsiäisloman kunniaksi päätin kahvakuulailla. Laitoin telkkarista pyörimään jotain hömppää ja nostin kuulan nojatuolin takaa telkkarin eteen. Tässä vaiheessa Pinja oli jo havainnut, että olohuoneessa on elämää ja ilmoitti makuuhuoneen ovella portilla, että hän osallistuu näihin treeneihin. Jänishän omasta mielestään osallistuu ihan kaikkeen mitä meillä tapahtuu. Se on muun muassa kuunnellut kanssani jo neljä tuntia videoluentoja kirjastojen historiasta. Ehkä siitä tulee joskus lukujänis, jos se näin ahkerasti osallistuu opintoihini jatkossakin. 

Mutta se opiskelusta. Vaikka tiesin, että jäniksen päästäminen jumppaustilaan on riski treenien teholle ja keskittymiskyvylle, niin en voinut olla avaamatta porttia. Lähinnä siksi, että Pinjakin pääsi vetämään iltajumpat eteisen lattialla, samalla kun minä heiluin olohuoneessa.


Pinjahan nimittäin juoksi, monta kierrosta ulko-ovelta parvekkeen ovelle koko asunnon halki. Sohvapöytää ympäri ja taas eteiseen. Välissä korkeita iloloikkia. Nojatuolissa ja sohvassa piti käydä tähystämässä ja sitten taas juostiin. Minä kahvakuulasin ja koitin samalla pysyä perässä missä se jänis oikein menee.Tulihan se kaveri treenimatollekin. Arvattavasti siinä vaiheessa kun aloin tekemään vatsalihaksia. Kanit tekevät niin aina. Ne tulevat tökkimään joka paikasta, kiipeilemään päälle ja istumaan selän/mahan alle niin, että joudut pinnistämään vatsalihaksesi äärimmilleen, ettet lysähdä kanin päälle. Oikeastaan aika hyvä motivaattori, kunhan muistaa olla varovainen. 

Tarkistettuaan tilanteen ja mitä oikein ähellän matolla, neiti jänes pomppasi metrin päähän ja pisti pitkäkseen. Katse oli selvä: "Minä olen oman treenini tehnyt. Teeppäs nyt reippaasti lisää toistoja, että tulet yhtä notkeaksi kuin minä". 


Mokomakin höpöläinen. Painaa kolme, melkein neljä kertaa vähemmän kuin kuula, ja loikoilee niin reteästi vahtimassa, että teen kaikki toistot. 

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Loppu oli hauska. :'D

  VastaaPoista
 2. Toi on kyllä just niin totta :D! Ja sitten jos ei kania huomio koko aikaa siinä treenin ohella niin ei siinä pitkään mene kun kani tulee ja alkaa järsimään sitä treenimattoa että varmasti saa rapsutuksia ja huomiota :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja jos ei treenimattoa syö niin sitten näykätään nilkasta kesken venyttelyn, niin ei jalka meinaa revähtää kun refleksinä siirtää sitä :D

   Poista
 3. Tuli kyllä hymy huuleen! toi on niin totta!!!<3333333

  VastaaPoista