12.4.2015

PetExpo 12.4.2015

Terveisiä messuilta, oli tosi mukava päivä! Seikkailin messuilla kanittomana, mutta kaverin kanssa. Ensinnäkin oli huippua nähdä pitkästä aikaa kaveria, ja toisekseen ihan parasta messuseuraa on ihminen, joka jaksaa ihan yhtä isolla innolla katsella eläimiä ja miettiä kanien elämää, värejä, rotuja, ja mitä hassua oma kani eilen teki. 

Ensimmäiseksi katseltiin siilejä. Niin suloisia, ettei mitään rajaa. Kuvan kaveri halusi koko ajan kävellä pöydällä, eikä pysyä paikallaan. 


Siilin jälkeen mentiin kissa- ja koiraosastoille. En hirveästi ymmärrä kissoista, etenkään kissanäyttelyistä, mutta oli kivaa katsella erilaisia rotuja. Lisäksi hitusen vilkaistiin tuomarointiakin. Koiranäyttelyt kiinnostivat meitä kumpaakin kuitenkin enemmän ja siellä käytiin ihastelemassa villakoiria, perhoskoiria ja muutamaa muutakin rotua. 

Kaniosasto veti kuitenkin puoleensa. Tässä vaiheessa tosin todettiin et unohdettiin ottaa kartta. Kun saatiin kartta, niin luettiin sitä väärinpäin ja ei millään meinattu löytää kaneja. Sen sijaan löydettiin nukkekoteja ja pieniä liikkuvia junia. Ihan mielenkiintoista sekin oli, mutta ne kanit, missä ihmeessä ne oikein olivat. Mutta kyllä ne sitten lopulta löytyi! (oikeastihan ne oli tosi helpossa ja loogisessa paikassa). Kaninäyttelyitä oli kaksikin: LeKan lemmikkiluokka ja SKY:n ulkomuoto. Näyttelyhäkit oli tosi kivasti neliömallissa. Yleisö ei päässyt neliön sisään, jossa oli tuomarinpöytä ja jossa kanien omistajat saivat olla. Ihan tosi hyvä idea, niin tuomaripöytä rauhoittui arvostelulle, mut yleisö näki kaikki kanit. 

Kuten kuvakollaasista huomaa, olen jotenkin rakastunut venäläiseen kuvioon. Tajusin vasta kollaasin tehtyäni, että totta vie, otin parhaat kuvat samankuvioisista kaneista. Etenkin tuo soopelin sininen venäläisvauva oli niin aww. Totesin kaverille, et tuo lähtis meille heti jos ei olisi jo jonkun oma rakas. Jellonakin on mitä mainioin ja tuo jänes. Ei, liikaa ihania, kauniita, komeita ja mahtavia pupuja!

Vilkuilin vähän häkkien päällä olevia arvostelulappuja ja ihan mukavia pisteitä ja arvosteluja siellä oli. Etenkin SKY:n näyttelyssä oli tosi kivoja kaneja, joista oli kiva vilkaista arvostelukortista tunnistiko värin oikein, ja kuinka rotutyypillinen se otus oli. 


Tämä sachsengold oli yksi mun suosikki. Se tuli poseesaamaankin kun kuvasin. Ihana kaveri. Näyttelyiden lisäksi messuilla oli SEK:n estekisat. Kanien hyppelyä katsottiin pariinkin otteeseen., ja hienosti loikkivat kaikki. SEK:n esittelypisteellä oli myös rauhallisen letkeä paijauspupu, jota käytiin silittelemässä. SEK:lla oli myös mahdollisuus kokeilla estekanin hypyttämistä. En käynyt, vaikka toisaalta olisihan se ollut ihan jännä hypyttää jonkun toisen kania kun omaansa. Suomen Lemmikkikanien pisteellä oli myös paijauspupu. Hyvin pääsivät ihmiset siis kaneja silittämään, kun oli kahdellakin eri pöydällä mötköttämässä housukani (hollantilainen siis...). Kanien jälkeen mietittiin, että pitäisi käydä vielä tutustumassa harmaapapukaijaan paremmin. Saatiinkin kummatkin vuorotellen lintu kädelle ja olkapäälle. Lintu otti välillä nokalla ja lipoi kielellään. Harvoinpa sitä linnun kieltä on tuntenut sormissaan ja lämpimiä varpaita käsivarrellaan. 

Kaiken kaikkiaan oli tosi antoisa päivä. Kierrettiin PetExpon lisäksi käsityömessut ja OutletExpo. Jälkimmäisestä tarttui mukaan kosmetiikkaa, edellisestä ideoita omaan pupunpajailuun. Oikein mukava sunnuntai siis, ensi vuonna uudestaan ja ehkäpä jänökin tulee silloin mukaan.9 kommenttia:

 1. Meilläkin oli kivaa siskoni kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että teilläkin oli hyvä päivä. Vaikka miten sitä noin monen kanin seassa voisi huono päivä ollakaan :D

   Poista
  2. Hyvin sanottu Saraza! :D Oisinpa mäki päässyt messuille

   Poista
 2. Housukani! :D
  Tosin vähän muisteltuani muistin, että joskus nuorena hollantilaiskuvioita tuli leikkisästi sanottua hamekaneiksi, kun näyttivät vähän siltä kuin olisi ollut erivärinen pusero ja hame. (Black&white-kuvioiset taas olivat tietenkin frakkikaneja.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Housukani, koska sillä on selkeesti housut, mutta ei sukkia. Omaa venäläistäni kutsuin aikoinaan mustasukaksi. Hauskaa, että muutkin bongaavat kaneilla vaatteita kuvioissa :D

   Poista
 3. Harmittaa ihan vietävästi, kun en päässyt messuille tulemaan :(

  -Amna-

  Neljän kanin elämän vilskettä ja melskettä pääset seuraamaan täällä: http://kanimukset.blogspot.fi/ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa pääsisit syksyllä Lemmikkimessuille. Käyn tsekkaamassa blogisi :)

   Poista
 4. Pakko kommentoida tähän vaikka onkin vanha. Kuvassa oleva sachsengold on minun Una tyttö :) Messuilla oli ihan kiimoissa muiden kanien hajuista :D

  VastaaPoista
 5. Pakko kommentoida tähän vaikka onkin vanha. Kuvassa oleva sachsengold on minun Una tyttö :) Messuilla oli ihan kiimoissa muiden kanien hajuista :D

  VastaaPoista