6.4.2015

Pääsiäinen hypellen


Tätä on odotettu. hyppytreenejä pihalla. Ulkona puhalsi niin kamalan kylmä tuuli, että se vähän herpaannutti ajatuksia esteistä ja aiheutti Pinjalle ihmetyksen aiheita. Pinjan isoin vaikeus onkin ympäristö, eivät esteet. Se osaa ja uskaltaa hypätä, kunhan malttaa ja uskaltaa ympäristöön nähden toimia. Nyt meni taas hetkonen pienoinen istuessa ja miettiessä missä sitä on, eikä mihinkään muuhun voinut keskittyä. 
Tässä syy miksemme hyppää PetExpossa ensi viikonloppuna. Pinja hyppäisi korkeitaan pari estettä sellaisessa tilassa. Se ei vaan ole vielä niin kokenut, että handlaisi messuhälinää siinä ajassa ja kykenisi liikkumaan radalla vapautuneesti. Ajattelin siis säästää Piitua ison yleisön edessä hölmönä istumiselta (ja vähän itseänikin), kun se ei vaan uskalla hypätä vaikka osaisi. Me hypätään ensin vähän helpommissa ympäristöissä. Ehkä sitten ensi vuonna Pet Expossakin.Yllä ohjeet, jotka Pinja antaa jokaiselle aloittelevalle hyppääjälle. Ajattele (nopeasti) mihin hyppäät ja sitten vain hyppäät. Kohdan yksi ajattelu on välillä todella hidasta, ihan kuin kani ei pystyisi juostessaan ajattelemaan, vaan jokaisen esteen edessä olisi odotettava, että ajatukset ehtivät mukaan. Mutta sitten kun hypätään, nämä esteet alkavat olla Pinjalle helppoja. Koko hyppytreenin aikana se tiputti vain kahdesti ylimmät puomit. Se hyppää hirmuisella ilmavaralla, joten ihan sama olisi latoa puomeja lisää johtimiin. 

Tuohon kolmioesteeseen saisi kyllä korkeutta, kun naulaisi loput sinkilät paikoilleen ja tekisi puomeja lisää. En ole vielä ehtinyt sinne asti, sinkilät loppui kesken ja nyt se on tuollainen perusversio, jota vielä hypytin pystynä. Siitä saisi toki paljon haastavamman kun laittasi viistot puomit. Puomejakin on vielä liian vähän, joten pajailua riittää. Tärkeää on kuitenkin treenata myös esteeltä toiselle etenemistä ja hyppäämistä ilman tuumailutaukoja, ja silloin on parempi hypätä helpoilla esteillä. Hypätään siis Pinjan kanssa nyt suht helppoja esteitä ja opetellaan sitä miten radalla edetään.
Lopuksi Pinjalla on vielä tärkeää asiaa. Pääsiäisarvonnan kahden lipun lippupaketin voittanut ilmoitti, että liput voi arpoa uudelleen, sillä hän ei pystykään käyttämään niitä. Eikös olekin tosi ystävällisesti tehty? Nyt joku, jolle on lipuista iloa saa ne käyttöönsä. Pinja on nyt arponut liput uudelleen Pääsiäisarvontaan osallistuneiden kesken, ja onnellinen voittaja on Aada. Voittajalle on laitettu sähköpostia. 


3 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja hienoja kuvia! :')

    VastaaPoista
  2. Hei, sähköpostini ei jotenkin ollut toiminut puhelimellani ja en ollut käynyt koneella joten en ole huomannut viestiäsi. :P
    Luin sen kuitenkin nyt ja mietimme sitä vanhempieni kanssa :)

    VastaaPoista