21.9.2015

Hämeenlinna 19.9.2015

Kuva: Vera L.

Vielä yksi kisabloggaus. Oltiin nimittäin Muumin kanssa Hämeenlinnassa lauantaina. Siellä kisattiin helppo suora ja mutka. Paikan päälle pääsi junalla helposti ja vielä suht halvalla kun osti VR:n syysäästö liput Helsinki-Tampere-Helsinki. Sitten vaan Hämeenlinnassa pois ja Hämeenlinnasta kyytiin. 

Kuva: Vera L
Hämeenlinnan kisoissa oli useampi ensikertalaiskani (ja -ohjaaja), ihan huippua! Kentällä oli paljon syksyisiä lehtiä ja Muumi ainakin pani elämän risaiseksi ja söi radallakin. Mutkaradan ekalla kierroksella vedin sen suusta pois oksan, että nyt kuule loikitaan eikä lounasteta :D

Kuva: Vera L
Helppo suora oli päivän ensimmäinen rata. Ekalla kierroksella Muumia jännitti, ja Puotinharjussa ilmennyt kaasuttelu oli hävinnyt. Kani pysähteli joka esteen jälkeen ja selvästi ihmetteli ympäristöä. Olikin kyllä paljon tuulisempaa, ja Muumi polki jalkaa välillä siihen malliin, että nyt kuules tuuli lopetat tuon puhaltamisen.

Kuva: Vera L.
Muumin parhaaksi tulokseksi suoralta jäi kaksi virhettä. Toisella kierroksella se onneksi ei enää jännittänyt niin paljon ja löysi lisää vauhtia. Nyt kun hypytin Muumia toista kertaa kisoissa huomaan yhä enemmän kuinka erilaista ohjausta se vaatii kuin Pinja. Muumi osaa hypätä, mutta minä en aina osaa ohjata sitä oikein. Pinja tykkää tehdä isoja hyppyjä ja on hirmuisen tarkka hypyissään. Se vetää mielellään vähän liian isoa pomppua ja on ohjaajan kannalta helppo ohjattava. Muumi puolestaan tarvitsee ohjaajalta paljon enemmän tukea hyppyihin. Sekin uskaltaa yrittää, mutta tiputtaa helposti ensimmäisen puomin, eli ottaa hippasen liian pienen hypyn, etenkin jos minä jätän se hyppyyn ns. yksin, kuten Pinjan kanssa pystyy tekemään. Onneksi voidaan yhdessä oppia se paras tapa, jolla saan Muumin löytämään oikean vaihteen. 
Kuva: Vera L
Kaksi edellistä kuvaa ovat niitä Muumille vaikeimpia esteitä. Se juoksee helposti liian lähelle estettä ja hyppy jää alusta matalaksi. Helpossa mutkassa aloin päästä paremmin kiinni siihen miten saan autettua Muumia mitoittamaan hyppyä oikein. Siitä se onneksi lähtee. Selvittiin helppo mutkakin kahdella virheellä, vaikka tuuli oli aika kova jo silloin. Muumi tiputti viimeisellä esteellä, joten viimeiseen asti saatiin taistella klassauspisteestä. 

Suoralla oltiin 14. ja mutkalla 19. Ajan kanssa ei taaskaan ollut ongelmia, vaikka hitaammin mentiin kuin Puotinharjussa. Nyt vaan treeniä lisää ja kohti uusia kisoja. Kuva: Vera L

PS. Mun kuvaamia kuvia kisoista löytyy muutamia täältä.

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Tuli muuten mieleen, että tuleeko Pupun pajahaasteita vielä? :) Ne oli nimittäin tosi kivoja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja kiva et joku on kaipaillu haasteitakin :) Pupun pajahaasteet on tosiaan vähän jäänyt, mutta kyllä niitä vielä tulee. Täytyy keksiä joku kiva idea nyt syksylle :)

      Poista