3.9.2015

Kanit nettikaupoilla


Kanit saivat pakettikortin, jonka avulla Postista löytyi näin iso paketti. Kävin hakemassa sen rankkasateessa, siksi se on märkä.


Arvaattekos mitä paketissa oli? Painoa oli ihan tarpeeksi, sillä puput olivat shoppailleet vähintään oman painonsa verran. 


Todellakin, pitkästä aikaa Zooplussasta pupuille tavaroita. Tilaan sieltä aika harvoin, koska minimitilaus on 29 euroa, johon postikulut ei edes sisälly. Joutuu aina miettimään mitä ihmettä ostaa, että saa niin paljon tilattua. Kun ei tilaa pellettejä esimerkiksi sieltä. Mutta muuten tosi hyvä nettikauppa. Toimitukset on nopeita ja aina on tullut vaan hyviä tavaroita. 

Heinäpallot ja juomapullo olivat ne kaikkein tähdellisimmät. Kävin kolmessa kivijalkaisessa eläinkaupassa ja yhdessäkään ei ollut heinäpalloja tai juomapalloa, jossa on nappiventtiili. Ei siis niitä kolisevia palloja, vaan se sellainen toisenlainen hiljainen venttiili. 


Juomapullon mukana tuli  kokoamisohjeet. Hanaosa piti itse ruuvata kiinni, ja kiinnitysvieterit kiinnittää pulloon. Ne oli ihan helppo asentaa ja pullon sai tukevasti häkin kalteriin. Nyt sitten toivotaan, että Muumi alkaa käyttää pulloa. Se nimittäin juo niin paljon, että vesikuppia saa olla koko ajan täyttämässä. Pinja ei ole yli neljään vuoteen juonut juomapullosta, joten saa nähdä saanko sen juomaan tuosta. Tai siis saako Muumi, eiköhän Pinja matki Muumia jos on pullon oppiakseen. 

Tämä on tosiaankin ensimmäinen juomapullo meillä kanin häkissä moneen moneen vuoteen. Kyllästyin niihin palloventtiilipulloihin joskus, kun ne koko ajan hajosi. Juomakupit on ollut niin toimivia, ettei ole ollut pulloja ikävä. Mutta nyt päätin kuitenkin koittaa kun Muumi vielä osaa käyttää pulloa, josko saisin tuon pullon toimimaan. Nuo kummatkin kun juo niin mahdottomasti. 


Ostin testiin myös tällaisen kartion. Se on savea ja päällä on herkkuja. Kanien piti ilmeisesti raapiakin tuota ja kuluttaa kynsiään. Mutta meillä sitä kyllä vain järsitään, eikä ole ainakaan vielä raavittu yhtään. Se ei ole koko ajan saatavilla, koska nuo ahmatit söisivät heti kaiken. Savi oli myö vähän murentunut alaosasta, joten ihan ehjänä tämä ei ollut säilynyt postissa. Mut tarpeeksi ehjänä kuitenkin.

Kartiosta tuli vähän riitaakin, kun Pinja omi sen itselleen. Muumi uskalsi syödä vaan lattialle pudonneita muruja. Aina kun se yritti puraista kartiosta, niin Pinja ärähti. Huomaatte tuosta kuvastakin, et aika topakkana Pinja oli kartiota omimassa... Heinästää se osaa Muumin kanssa yhdessä, mut muut ruuat on liian hyviä, ettei kaveri saisi syödä samasta. Vähintään pitää vähän urahdella.  


Tilasin myös tuommoisen hamppumaton. Muumi on niin kova kaivamaan häkin alustana olevaa eteisen mattoa. Kaivuulaatikko Muumille on toki tulossa, se on vähän askarteluvaiheessa vielä. Mut ajattelin testata tuommoista maton palaa, jonka kaivaminen ois sallittua. En tiedä kuinka toimivaa, mut testihän tää onkin. Se ei ole vielä käytössä, mut on tulossa pupuille yhteishäkkiin. Yhteisasumiseen lähdetään näillä näkymin sunnuntaina, kun minulla on aikaa tarkkailla miten se lähtee sujumaan. 


Sitten vielä ihan loisto-ostos! Oksista tehty tunneli. Luulin tilatessani jotenkin, että tuo olisi pienempi, mutta se onkin niin iso, että Muumikin mahtuu sen läpi. Kanit on innostuneet siitä todella paljon, ja sitä on järsitty innolla joka päivä. Lattialistat ovat saaneet olla tämän majan tulon jälkeen suht rauhassa. Kaneillahan on siis ollut koko ajan oksia, mutta jostain syystä oksat on niistä aika tylsiä. Tuota majaa kyllä järskätään!


4 kommenttia:

 1. itselläni aika huonot kokemukset zooplussasta: Tilattiin paketti,ja no ei tullut luvatussa ajassa laitettii sitte säpöö niille ja sanoivat että paketti on hävinnyt tilataanko uusi? No päätettii tilata. Paketin tulossa kesti 2 viikkoa ainakin .. Että nykyään tilataan sit suomalaisista lemmikkikaupoista :/ En tiedä oliko vain hionoa tuuria tms.. vai vaikuttiko lomat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, onpas siinä käynyt kurjasti. Minulle on aina tullut paketit nopeasti, kun pari kertaa olen tilannut. Edellisistä kerroista en muista, mutta nyt sain myös sähköpostin kun paketti lähti ja seurantakoodin, mistä näki missä se on matkalla. Suomalaisten yritysten suosiminen on toki järkevää ja teen niin itsekin mielelläni. Eläinkaupoissa on monia pienyrittäjiäkin, joille jokainen asiakas on arvokas :)

   Poista
 2. Meillä on samanlainen juomapullo! Laku on kova juomaan, mutta valitettavasti ole ole _vieläkään_ oppinut siitä huomaan :/ Toivottavasti teillä hoksaa idean (:

  VastaaPoista
 3. Niin, ja meille on vain jäänyt Zooplussasta pelkkää hyvää! Sieltä ollaan suurinosa jutkista tilattu :D

  VastaaPoista