16.9.2015

Puotinharju 13.9.2015


Olin sunnuntaina ekaa kertaa kahden kanin kanssa estekisoissa. Eka ongelma tuli Kampissa, kun aloin miettimään miten ihmeessä pääsen metroon. Pinjan kanssa ollaan kahdestaan menty ne kamalat pitkät ja jyrkät liukuportaat maan alle, mutta kahden kanin kanssa... Ei, mä en ole niin hullu. Mietin siinä sitten että mitähän tekisin, kun kolme vartijaa käveli ohi. Kysyin niiltä, et kuin tuonne metroon kuuluu päästä jos on kaksi jänistä mukana :D Ne sit heti et onhan täällä hissikin, se on vaan tuolla eri paikassa. Vuhuu! Näin tyhmä sitä on, kun ei ikinä käytä mitään hissejä, ettei edes tajunnu et tietysti jossain on hissi. 

Huomasin myös, että kahden kanin kanssa tulee tuplasti huomiota kanssamatkustajilta. Menomatkalla metrossa yksi äiti kysyi, että voiko lapset tulla katsomaan pupuja. Sanoin tietysti että joo, totta kai saa. Pian siitä käveli yksi mies pienen pojan kanssa ohi, ja poikakin tahtoi katsoa. Lapsilauma kerääntyi tuijottamaan pupuja, ja yksi nainen vaunun toisesta päästä kysyi: "onko siellä joku eläin, kun kaikki lapset menee sinne?" Joo, pari sirkusjänistä. Niin niitä kutsuttiin kun selitin et ollaan menossa estekisoihin :D


Pinjan vuoro oli hyppylistan alkupäässä ja Muumin häntäpäässä. Pinjan tulos oli aika arvattavasti olematon, eli se ei hypännyt yhtäkään estettä. Lauantai-iltana se hyppäsi kotona hurjalla ilmavaralla ja nopeasti treeniradan, mutta teki samalla selväksi ettei välitä valjaista yhtään. Valjaskriisi ei siis ole mennyt minnekään. Otin Pinjan mukaan lähinnä siksi että saataisiin valjailla ulkona sen kanssa rauhallisesti. Ajattelin et ihan sama sitten ilmoa se luokkaankin, mutta tästä eteenpäin Pinja ei osallistu kisoihin ennen kuin se taas liikkuu valjaissa hyvin. Estehypyn on kuitenkin oltava kanista hauskaa, ja tällä hetkellä Pinja ei välitä kisoista. 

Olen kuitenkin tyytyväinen Pinjan suoritukseen, koska istuin sen kanssa pitkään hiekalla katselemassa keskivaikeaa suoraa ja se oli rauhallisesti siinä. Hyppi kentällä ihan samaan malliin kuin alkukesästä, kun ongelmaa valjaiden kanssa ei vielä ollut. Yhtään estettä ei ylitetty, mutta eläinten kanssa pitää kiittää pienestä.

Tästä kuvasta näkyy, et Muumi potkaisee puomin alas...
Jos Pinjalla on juuttunut käsijarru pohjaan, niin Muumilla oli kaasu pohjassa. Aika tyypillistä nuorille hurmurimiehille, kaahailu nimittäin. Muumi veti ensimmäisen hyppykierroksen aikaan 0:12:15. Virheitä tuli kaksi, Muumi ei oo kovin tarkka hypyissä ja hipaisee sitten puomeja alas. Toisella kierroksella mentiin kans kovaa, virhepisteitä satoi kolme. Muumi oli kuitenkin hienosti seitsemäs ja ensimmäinen joka ei sijoittunut. 

Muumin suorituksessa olen tyytyväinen sen vauhtiin ja siihen, että se haki itsenäisesti seuraavalle esteelle. Se myös teki päätöksen hypätä tosi nopeasti, vaikka esteet ovat sille vielä vieraita ja monet semmoisia, joita ei ole hypännyt paljoakaan, jos yhtään. Vesiestekin meni hienosti, vaikka siinä oli ensin allas ja este vasta taempana, eli kani ei voinut määrittää hypyn alkua puomista. Hieno pieni pupumies! 

Ensi lauantaina reissataan Muumiksen kanssa Hämeenlinnaan. Siellä koitetaan hypätä sitten vähän hitaammin ja tarkemmin, josko saatais klassauspisteitäkin. Nyt kun on ensimmäiset yhteiset kisat saatu alta pois.


PS. Kotimatkalla bussissa kävi tarkistajat. Ne naureskeli mun boksikasalle, joka oli pinottu penkkien väliin. Lisäksi yksi tyttö kysyi, miksi Pinjan nimi ei ole Pikkumyy. Siinäpä kysymys, yhtä kipakka otus on kyseessä :D

8 kommenttia:

 1. Hei voisitko neuvoa? Kun mulla on ollu leijonaluppa jo monta kuukautta ja nyt sain sitte hermeliinilapsen enkä yhtään tiiä minkä verran pellettiä tolle reilu kaheksanviikkoselle pitäis antaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mitä pellettiä käytät? Kannattaa kysyä sieltä mistä kanin sait, millaista ruokaa kani on tottunut syömään ja paljonko. Pellettimerkkiä ei kannata vaihtaa äkkiseltään, vaan vähitellen vaihdetaan ruokaa, jos et käytä samaa ruokaa kuin kani on emonsa luona syönyt.

   Luovutusikäinen kani on vielä kasvuiässä, joten pelletin määrän suhteen ei tarvitse hirveästi pelätä, että pupu lihoo. Pinja syö aamulla vajaan kourallisen pellettiä, eli pari ruokalusikallista (Rodon rabbit breediä) ja illalla toisen samanmoisen. Sen verran antaisin aikuiselle hermeliinillekin, poikaselle voi mielestäni siis antaa vähän reilummin, se kuitenkin kasvaa ja leikkii, eli kuluttaa paljon.

   Toivottavasti tästä oli apua, kysele toki tarkennuksia jos tarvitset :)

   Poista
 2. Kiitos:) sain kasvattajalta mukaan genesiksen ja kauran sekoitusta. Onko siis niin että sille voi laittaa lisää aina kun on loppu, ellei ala ihan ahmimaan ja syö heinää myös?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, hyvä että kani sai kasvattajalta tutun ruuan mukaan :) En pitäisi pellettiä koko ajan tarjolla, vaan antaisin sen jonkun puolisen desiä päivässä, jonka se joko syö kerralla pois tai sitten omaan tahtiin. Sitten kun ei ole pellettiä aina tarjolla, niin tosiaan syö sitä heinää myös nälkäänsä :)

   Poista
 3. Hei mulla olis muumista kuvia Hämeenlinnan kisoista niin haluisitko et pistäisin kiitä sulle vaikka sähköpostiin?:)

  www.luppaunelmia.blogpsot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva! Mielelläni otan kuvia Muumista vastaan :) Sähköpostin kautta voi laittaa jos ei kovin montaa ole. Tai sitten Facebookin kautta. Minun kamerastani taisi löytyä pari kuvaa Ompusta. Laitan Hämeenlinnan kisabloggaukseen linkin kuvakansioon, niin voit sieltä katsoa :)

   Poista
  2. Linkkasin siihen Estekanit-Facebook ryhmän Hämeenlinnan kisakuvat keskusteluun niin sieltä voi nähdä ne:)

   Poista
  3. Kiitos, kävin katsomassa. Ei näkyny Muumelia siellä. Ootko sotkenut toiseen vaaleeseen pupsiin vai mikä? :)

   Poista