11.1.2014

Merkkausta

Kanit merkitsevät reviirinsä leuassaan olevan rauhasen kautta. (Jotkut tietysti myös pissailevat, mutta siitä puhutaan myöhemmin). Minä mietin tässä päivänä muuanna, että valjaisiin pitäisi saada kokomerkki, niin että niistä näkisi selvästi koon jatkossa. Samalla voisin merkitä ne myös tekemikseni.

Ommeltavia ja silitettäviä nimikointi- ja koko merkkejä voi ostaa monelta eri yritykseltä. Koska minua ei kiinnostanut maksaa montaa kymmentä euroa siitä huvista juuri nyt, päätin koittaa tehdä merkkinauhan itse.

Aikaisemmin jo mainitsin ostamastani leimasimesta, jolla voi leimata myös kankaalle. Tehtailin siihen tekstin, ja etsin kaapista valkoista nauhaa (tuo on yhden ystävän mummon peruja, päätynyt ompelukaappiini syystä tai toisesta). Sitten vain leimaamaan. Huomattavasti vaikeinta oli leimata oikeaan kohtaan, sillä nauha on niin kapea ja leimasin leveä. Tuli ensin pari kertaa leimattua liian ylös, ennen kuin onnistuin.

Sittenhän oli pakko ommella valjaat ja testata merkkiä käytännössä. Ihan hyvä siitä tuli. Nämä ei muuten olleet tilausvaljaat (joita kyllä ompelen taas seuraavaksi), joten nämä saa ostaa kuka tahtoo.

Lapavaljaat, koko S, hinta 10 e.

Muistukseksi vielä kaikille, että lisään valmiit myynnissä olevat valjaat Facebook-ryhmän myynnissä kansioon. Nämäkin valjaat siis päätyvät nyt sinne.

3 kommenttia:

 1. Hei! Tuleeko tuota pinkkipalloa vielä (M)? Jos ei niin tulisisko erinvärisenä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=691684980849229&set=pb.684069471610780.-2207520000.1389453067.&type=3&theater

   Onko nuo lapavaljaat, ja onko ne vapaana? Voisi kelvata, valmiitkin jo olisivat. :)

   Poista
  2. Hei, pinkkipallo-kuosia en saa lisää. Siitä on tilattu yhdet S-koon valjaat jotka ompelen pian, ja enempään siitä ei valitettavasti riitä.

   Nuo linkkaamasi valjaat ovat lapavaljaat, ja voin ne myydä kyllä. Laita mailia jos päätät ostaa, niin laitan maksutiedot sulle sitten mailiin :)

   Poista