20.2.2014

Hyppelyä ja hihnapolitiikkaa

Pinjan aamutoimiin kuuluu vakiintuneesti sängyssa riehuminen. Etenkin jos sänkyä ei ole vielä pedattu kun päästään sen aamulla häkistä. Pinja juoksee sänkyä ympäri, pomppii peittovallin yli, nuolee tyynyjä ja vähän muotoileekin etukäpälillään paikkoja jotka ei ole ihan oikein. Kauaa ei olla samassa kohtaa vaan vähän väliä pitää saada juosta sänky ympäri. Pinja ei ole koskaan syönyt yhteenkään kankaaseen reikää ja sisäsiisteydessäkin se on tosi tarkka (ei yhtään hutipapanaa vaikka meillä oli tuo reppureissaajakin kyllässä!), joten mikäpä siinä on antaa kanin mellastaa sängyssä. Ainoa kangas jota Pinja kurittaa on vanha pyyhe, joka on sen ikioma. Se telttailee sen alla, kaivaa ja kuljettelee ympäri huonetta :D

Meillä on tietokonepöytä sängyn vieressä ja usein kun olen päivällä koneella Pinja tulee istumaan sängyn päätyyn katselemaan minua. Sitten silittelen sitä siinä. Se taitaa jo tietää että tuolla taktiikalla saa varmat silitykset, kun melkein päivittäin tulee siihen istumaan kun huomaa minun olevan koneella.


Peittovallihyppely


Olen tällä viikolla pohdiskellut hihnapolitiikkaa. Millainen kanin hihna on hyvä, kiva ja kaunis?  Olen tehnyt hihnoja pyynnöstä jonkun verran, mutta en ole julkaissut niistä minkäänlaista kuosivalikoimaa. Haluaisin kuitenkin julkaista ja siksikin olen miettinyt millaisia hihnoja haluan todella tehdä. Visioitahan minulla on monenlaisiin hihnoihin, semmoisiin arkisiin ja sitten vähän hienostuneimpiin.

Hihnamateriaalina testasin tässä tällä viikolla uutta juttua, nimittäin paracord-narua. Paracord-naru on laskuvarjoissa käytettävää narua, joten se kestää vetoa sellaiset 250 kiloa. Kanien hihnoissa taitaa tosin oleellisempaa olla ettei se katkea yhdellä puraisulla, kanin valjailu ja vetäminen kun eivät oikein kuulu samaan juttuun. Tuosta narusta voi solmia esimerkiksi koirien pantoja ja hihnoja. Kaneille solmeiltu hihna on mielestäni liian paksu. Mutta tässä vielä kuvat hihnasta minkä sain aikaiseksi.

Kamera pilasi värit, tää on pinkki :D

Ylhäällä käsilenkin kiinnitys, alla soljen.

Kaiken kaikkiaan taidan nyt keskittyä paracord-naruhihnoihin. Täytyy laittaa Kusti polkemaan ja tilata varastoon jotain värejä. Nyt on tosiaan vain tätä pinkkiä jota ostin testimielessä.

3 kommenttia:

 1. Tässähän on nyt hyvä kysyä valjaista ja hihnoista lisää. :)
  Kun meille on n. 2vk päästä tulossa uusi kani niin pääsen sen sitten mittailemaan että voisin h-valjaat tilata.
  Sisältyykö siihen 10e jo postikulut valmiiksi ja paljonko tälläisillä hihnoilla on hintaa ja ovatko kevyitä?
  Olisi tarkoitus esteilläkin käyttää näitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kysellä saa aina :) 10 euroon ei sisälly postikulut, niitä tulee 1 euro siihen. Mut sillä eurolla tulee kyllä sekä valjaat että hihna.

   Tuo paracord-naru on kevyttä. Erämiehet ja vaeltajat käyttää sitä koska se tosiaan kestää vetoa mut on kevyttä kantaa mukana. Oon tehnyt yleensä 2,5 metrin hihnoja, sillä pystyy hypyttääkin jo ihan mukavasti ja se maksaa 5,50 :)

   Ens viikolla ois tulossa mustaa, valkoista ja punaista narua, sitten on tuota pinkkiä josta tän postauksen hihna on. Tässä vaan ei tosiaan näy kuvissa väri oikein.

   Poista
 2. Mikä mahtaa olla tuon solmun nimi, jonka teet lukkoon? :)

  VastaaPoista