8.2.2014

Valjaita valjaita.

Tällä viikolla valmistui kolmet tilausvaljaat. Yhdet pienet kevätkukkaiset ja parit turkoosit seeprat. Opin näitä valjaita tehdessäni, että halutessaa ostaa turkoosia (tai mitä tahansa vähinkin erikoisempaa väriä) joudun linja-autoilemaan vähintään 15 minuuttia per suunta. Turkoosi ompelulanka nimittäin loppui kesken ja valjaat jäivät puolitiehen. Tänään sitten linja-autoilin tarpeeksi kauas että pääsin ihan kunnolliseen kangaskauppaan, jossa riittää langoissa värejä. Minä en vaan ymmärrä miten näin isossa kaupungissa voi olla näin vähän käsityö- ja askarteluliikkeitä. Käytännössä ostan nykyään kaiken nettikaupoista, koska täältä vaan ei löydy. 

Ei siellä kangaskaupassa käynti tosin pelkkään turkoosiin lankaan jäänyt. Löysin alelaarista ihanan trikookankaan ja nyt odotan malttamattomana, että pääsen ompelemaan siitä itselleni paidan. En olekaan pitkään aikaan ommellut itselleni mitään. Mutta se paidasta, siihen ei ole tulossa pupun kuvaa joten se ei taida liittyä mitenkään aiheeseen...

Olen laittanut valmiita valjaita vitriinin päälle. Hoksasin tänään, että siellähän majailee 11 valjaat. Aika komea rivi, nyt täytyy alkaa laittamaan jo seuraavaa riviä. Suurin osa näistä siis tilausvaljaita, jotka odottelee postitustaan, osa sitten odottelee ihan ostaajaansakin. Facebookissa myynnissä olevista valjaista kuvia. 


4 kommenttia:

 1. Ihania valjaita, olen harkinnut sinulta tilaavan h-valjaat sekä lapa-valjaat. :)
  Katsotaan nyt milloin olisi oikea aika! :)

  VastaaPoista
 2. Ihania taas kerran. Kuinka paksusta ja vankasta nauhasta nuo teet? Kn mietin vain, että itseltänikin löytyisi muutamia nauhoja, ja voisin kokeilla valjaiden tekoa itse, niin olisi kiva tietää osviittaa. Sinula kysyn siksi, kun olen tekemäsi valjaat näin kuvista katsottuna melko kestäviksi tulkinnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauhoissa on tärkeintä katsoa, että se kestää vetoa eikä ole liian lerppu. Soljet määrittää paksuutta paljon, kaikki nauhat ei mahdu soljista kaksin kerroin, vaikka toki soljissakin on eroja :)

   Poista
 3. Onko sulla instaa ? Olisin kiinnostutunut tilaamaan pupuilleni sinulta lapavaljaat ! Terkuin @pupunkapalilla

  VastaaPoista