13.1.2016

Estevaraston kunnostustalkoot


Puput on pitäneet esteilystä jonkinlaista talvilomaa. Tänään kuitenkin aloitin esteiden kunnostamisen. Muutama sinkilä irtosi jo kesällä, kun esteet oleskelivat pitempään auton takakontissa säilössä. Tänään naulasin uudet sinkilät puuttuvien tilalle. Vino este on myös odottanut ylimpien sinkilöiden naulausta, koska paketti loppui aikoinaan kesken. Nyt naulasin nekin paikoilleen, jotta puput saavat vähän haastavamman esteen. 

Tällä hetkellä estekalustoon kuuluu vaatimattomasti kaksi estettä. Toinen on tavallinen pystyeste ja toinen vino este. Maalamattoman karuja ja sinkilät naulattu vähän vinoon molemmissa. Tehty jostain jämälaudoista, eli hirmuisia investointejakaan ei ole tarvittu. Rohkeasti vain itse kukin siis nikkaroimaan.


Pystyesteen maksimikorkeus on 33 cm. Vino este oli ennen 38-senttinen, joka on siis tuon vinon osuuden korkein kohta. Nyt lisäsinkilöiden ansiosta pystyosaan saa puomit 50 senttiin. Tuo este on onneksi siitä kätevä, että siihen saa vaihtuvuutta kun hypyttää eri suunnista ja laittaa puomeja eri kohtiin. 

Uusille esteille olisi kuitenkin tarvetta, jotta rataa saataisiin pidemmäksi. Täytyy alkaa suunnittelemaan ja nikkaroimaan uusia esteitä kevään edetessä, jos olisi kesällä vähän paremmat treenimahdollisuudet. Joskin meillä on harvoin treenimahdollisuuksia ulkona ja sisälle ei mahdu kovin monen esteen rataa.Olen tehnyt treeneihin yleensä neljän esteen radan niin, että alku ja maali ovat erikseen, esimerkiksi pari kirjaa johtimiksi lattialle ja puomi siihen päälle. Ideana mallata kisoissa olevaa alkua ja loppua. Mutta kirjoitan meidän treeneistä vielä erillisiä bloggauksia, niin olkoon tämä nyt tästä. Päätin muuten, että seuraavan artikkelipostauksen aihe on kanihyppy!

PS. Mun puomit on tehty paikallisesta ilmaisjakelulehdestä. Niihin olen julkaisut DIY-ohjeenkin aikaisemmin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti