10.1.2016

Kanieni hyvät ja huonot puolet

Listasin aamulla kaikki tähän mennessä Tammiarvontaan osallistuneiden postaustoiveet ja päätin toteuttaa yhden heti. Blogissani ei ole vielä kertaakaan listattu pupujen hyviä ja huonoja puolia, tykkään itsekin lukea toisten kaniblogeista näitä postauksia. Joten korjataanpas seikka heti. 

Pinja pyytämässä silittelyhetkeä.


Pinja

Hyvät puolet:

+ Motivoitavissa ruualla melkein mihin tahansa.
+ Hirmuisen rohkea pupu, joka on avoin uusille jutuille. Etenkin jos saa hetken aikaa totutella. 
+ Siisteys. Pissat ja papanat menee kummatkin pottaan. Voin luottaa Pinjaan ja pystyn pitämään sitä vapaana makuuhuoneessa vaikkei kukaan olisi kotona. Se menee sänkyyn, mutta ihan sama, ei se siellä mitään riko. Se asettelee peittoa etukäpälillään, mutta ei rei'itä. Sen sijaan omaa pyyhettään se rei'ittää kyllä :)
+ Pinja tulee melkein joka päivä sängyn reunalle istumaan (joskus monta kertaa), kun olen tietokoneella (joka on sängyn vieressä). Se tietää, että keskeytän hommani, olin tekemässä mitä tahansa ja silitän ainakin vähän nenästä. Koulu- ja työstressiä helpottaa kummasti, kun keskityt edes minuutiksi jänöön kesken kaiken ja silität vain. Noista hetkistä on muodostunut minulle ja Pinjalle yhteinen tärkeä tapa.

Huonot puolet:

- Ärhäkkä. Syöksyy muristen ruokakupille ja iskee helposti hampaat käteen, jos et tiedä mitä olet tekemässä. Minulle ei mikään ongelma, mutta jos lähden reissuun ja jätän jänön hoitoon, niin hoitajia ilmeisesti hirvittää välillä. Komentelee myös Muumia, mutta Muumi onneksi on mielellään tossun alla. 
- Uhkarohkea. Pinja on muun muassa hypännyt tuolille ja siitä selkänojan yli vain todetakseen, että putoaminen sattuu. Luulee joskus olevansa liito-orava ja koittaa hypätä ihan liian pitkää matkaa tasolta toiselle, epäonnistuu parilla sentillä ja tulee mukkelismakkelis lattiaan. Estehypyn kannalta toki myös hyvä juttu, koska uskaltaa yrittää isoja hyppyjä, vaikkei kunnolla näe minne tulee alas. Jäniksen turvallisuuden kannalta kuitenkin huono. Joudun tosissani miettimään mihin laitan tasoja, ettei kaveri lähde kiipeämään. 
- Ruokamaanikko. Menee ruuasta (pelletti, porkkana, kaura, korppu, mikä tahansa) niin sekaisin, ettei malta keskittyä. Jo pelkkä naksutuslaitteen naks saa jäniksen kierrokset nousemaan liian ylös aivotoimintaan, joten ruualla palkkaus on vaikeaa. 

Muumi, aina yhtä viattomana sängyssä leikkimässä.

Muumi

Hyvät puolet:

+ Tosi utelias ja avoin. Tutustuu uusiin asioihin mielellään ja tulee katsomaan mitä puuhailen, jos teen jotain vähänkin erikoisempaa kuin yleensä. Muumista voi saada kaverin niin siivoukseen (kunhan ei imuroi) kuin askarteluun. 
+ Nopea oppimaan. Muumi malttaa keskittyä opetettavaan asiaan ja tajuaa tosi nopeasti, mitä koitan sille selventää naksutuskoulutuksessa. Sählä-Pinjaan verrattuna mallioppilas. 
+ Lupsakkuus. Muumilla on tiettyä luppien lupsakkuutta. Sen toinen korva roikkuu usein "puolitangossa" vaa'assa ja sen koko olemus viestii tiettyä rentoutta. Samaa on myös sen asenteessa. Muumia katsellessa tulee aina hyvä mieli. Se on vain niin hauskannäköinen ja keksii aina jotain höpsöä tohotettavaa, joka saa sen vaikuttamaan vähän hölmöltä.  
+ Aina iloinen. Muumi juoksee joka päivä iloloikkarallia. Sen uusin huvi on hiipiä lähelle minua ja kun huomaan sen, juosta piiloon mutkitellen ja iloloikilla. Erityisesti sänkyyn on hauska mennä salaa ja vastata loikkariehunnalla kun sanon "Muumii" komentaessani sitä pois.
+ Halittava. Juuri sopivankokoinen kani kainaloon lötköttämään. Ja onneksi myös lötköttelee ihan mielellään kainalossa, ainakin jos ei ole leikit kesken ;)

Huonot puolet:

- Ei täysin luotettava. Kuten edellä kävi ilmi, Muumilla ei ole lupaa mennä sänkyyn. Se näyttää haluavan kaivaa ja järsiä sielläkin. Enkä ihan luota sen sisäsiisteyteenkään sängyn osalta. Muuten se kyllä tekee pottaan ihan oikein. 
- Käyttää hampaitaan todella taitavasti. Osaa (ja jaksaa!) esimerkiksi nostaa makuuhuoneen ovessa olevaa lapsiporttia hahlossa ylöspäin niin, että saa jo melkein portin auki. Häkin ovi aukeaa tuosta vain, jos kahta varmistavaa rissaa ei muista laittaa kiinni. 
- Järsijä. Muumi on inspiroinut myös Pinjan maistelemaan lattialistaa ja sängyn runkoa. Nykyään molemmat ovat tässä yhtä riiviöitä. Muumi on järsimisinnokkain kani, jonka olen omistanut. Sille joutuu keksimään jatkuvasti lisää luvallista järsittävää, kun se kaluaa keppejä sitä tahtia kun niitä sille antaa... Ja purihan se myös kaiuttimien audiopiuhan poikki. 

PS. Huomatkaa, että arvontaan ehtii osallistua yhä niin blogissa kuin Facebookissakin.

2 kommenttia:

 1. Osaatko suositella muita kaniblogeja luettaviksi? :)
  Luen tällä hetkellä tämän lisäksi yhtä kaniblogia ja olisi kiva saada lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään itse esimerkiksi Vauhtihirmuista, Kaninpäivistä ja Never forget to smile -blogista. Muumin kasvattaja pitää blogia Pitkäkorvien planeetalla". Noiden blogien kautta voit löytää myös lisää blogeja :)

   Poista