30.1.2016

Onnea Muumeli!

Kuvat: Johanna B.
Meillä vietetään tänään juhlia. Muumi on saavuttanut yhden vuoden huiman iän. Yksi vuosi on pitkä aika pienen kaniinin elämässä. Toisaalta myös aika lyhyt aika. 

Muumi on ollut minulla nyt kuutisen kuukautta. Aika tuntuu kyllä paljon pitemmältä, sillä ainahan meillä on ollut Muumimies. Miten olemme Pinjan kanssa muka selvinneet ilman?

Kuvat: Johanna B.
Muutaman viikon iässä Muumi näytti aika paljon kaimaltaan Muumipeikolta. Iso kuono ja puhtaan valkea väritys.

Kuvat: Johanna B.
Viime talvena Muumi leikki lumessa. Tänä talvena se ei ole nähnytkään lunta, sillä lumitilanne oli ensin kamalan kehno. Sitten lunta olisi ollut liikaakin, mutta ei käyty maalla, niin ei ulkoiltu. Nyt lumet puolestaan jo sulavat pois, ulkona on kamalan märkää!

Kuva: Johanna B
Velipoikien kanssa ulkotarhassa temmeltäessään Muumista on tullut tosi sosiaalinen kani. Siis kaniineita kohtaan. Ihmisistä se ei niin välitä. Mutta kanit, kaikki kanit on kavereita! Muumi on juuri sopivan hömelö ajatellakseen niin, vaikka muutaman kerran on tullut taltoista. Samalla se on tosi mielenkiintoinen seurattava, Muumilla on nimittäin tosi selkeät eleet kun se viestii Pinjalle. Ehkä sen selkokieli johtuu isoista korvista, joista toinen muuten lurpantaa aina kun unettaa ja on rentoa olla. 

Kuva: Johanna B

Yllä olevassa kuvassa näette, miltä Muumi näytti myynti-ilmoituksessaan. Se oli melkein puolivuotias muuttaessaan meille, eli reilusti yli luovutusiän. Hyvä, ettei kukaan huolinut sitä aikaisemmin, niin se oli juuri sopivassa iässä kesällä. Luovutusikäistä kun en olisi ostanut.


Ostin kesällä valkokarvaisen kanin, jossa oli aavistus harmaata. Yllä olevasta kuvasta näette millainen otus meillä nykyään asuu. Harmaa on lisääntynyt koko ajan ja Muumi ei näytä enää kenestäkään "valkoiselta kanilta ilman punaisia silmiä", miten moni sitä kuvasi silloin kun meillä ensimmäistä kertaa uutta kania ihasteli.

Nyt on kuitenkin aika juhlaan, sillä pikkumies lähtee seikkailemaan kohti toista ikävuottaan! Kuten kuvista näitte, on se aikuistunut silminnähden. Saa nähdä, millainen seikkailujen vuosi toisesta ikävuodesta vielä tulee. Ainakin iloinen, sillä Muumi ei osaa murjottaa minuuttia kauempaa!

Onnea Muumi! Onnea ensimmäinen Charlotta´s-poikue!


Kuva: Johanna B

8 kommenttia: