1.8.2014

Pupun pajahaasteen virikkeet


Aloitin aikaisemmin Pupun pajahaasteen, jossa haastoin kanibloggaajia kehittämään kaneilleen jonkun virikkeen ja bloggaamaan siitä. Asiasta innostuneita esiintyi, mutta kolme bloggausta on minulle ilmoitettu. Haasteeseen vastasi tällä kertaa siis Kanimaisia kuulumisia -blogi hienolla ruokapuulla! Hieman työläämpi kun omat askareeni. Lisäksi Vauhtihirmut-blogissa oli muun muassa esittelyssä hauska peikko-lelu. Kolmantena Viisi pientä pitkäkorvaa ja wc-paperitolloista taiteiltu herkkupaketti ohjeineen.

Aikaa haasteen toteuttamiseen oli heinäkuun loppuun, mutta tässä tapauksessa otan mielelläni edelleen vastaan bloggauksia, mikäli joku ei ole vain ehtinyt vielä blogata. Laittakaa siis linkkiä tämän postauksen alle, niin liitän linkin sitten tähän bloggaukseen, jotta kaikki pääsevät katsomaan.


Yksinkertainen tollolelu.

En tosin keksinyt itsekään mitään kovin uutta ja ihmeellistä. Haasteen ansiosta kuitenkin rakentelin Pinjalle uudenlaisia virikkeitä. Jollain muulla kanilla jossain päin maailmaa on kyllä voinut olla tällaisia, sillä hirveän omaperäistä ideaa ei nyt syntynyt. Toisaalta haasteen pääidea olikin virikkeiden rakentaminen, vaikka uudet innovaatiot olisivat kyllä hyvästä.

Heinäletti.

Heinäletti häkissä.
Kun lueskelin netistä virikeideoita, sain idean letittää heinää. Omaan lettiini otin mukaan kuivattua siankärsämöä. Sidoin letin kumpaakin päähän heinällä sidokset, ettei se purkaannu. Sitten mietin saisiko heinäletin jotenkin hauskasti kanille käyttöön, mutta lopulta sidoin sen vain kalteriin roikkumaan. Siankärsämöiden kukat on letin yläpäässä, josta Pinja haistaa ne ja kurkotteli jo kovasti syödäkseen ne ensimmäisenä. 

Seuraavaksi aloin miettimään kuinka vessapaperitolloista saisi pujoteltua jotain jännää. Tein prototyypin, jota olisi pitänyt parannella, mutta tolloja ei riittänyt enää seuraavaan erään. Täytyy siis taas jemmata hetken aikaa tolloja ja koittaa sitten uudestaan. Kunhan taas tehtyä paremman, tämän prototyypin sijaan, niin voin laittaa ohjetta. Nyt siitä ei vielä ihan muotoutunut sitä mitä hain, ja sitten loppuivat tollot kesken.


Tälle lelulle kävi myös hieman kalpaten. Laitoin Pinjan iltapalan eli pelletit sen sisään ja tollon häkkiin. Ajattelin et siinäpähän testaan miten lelu toimii käytännössä. Kun hetken päästä tulin takaisin häkin luokse, Pinja oli nostanut lelun pelletteineen juomakuppiinsa. Pelletit tietysti levisi lelun sisälle ja juomaveteen. Lelu lensi heti roskiin ja juomavesi meni vaihtoon. Iltapelletitkin piti antaa uudestaan, tällä kertaan ihan ruokakuppiin. Täytyisi vaan jo oppia, että jokainen tavara jonka laittaa Pinjan häkkiin, ja jota se jaksaa heittää nakataan juomakuppiin.

Lelun prototyyppi.

PS. Keksin jo uudelle pajahaasteelle aiheen. Siinä ei tarvitse edes askarrella, joten ehkä siihen tulisi osallistujia hieman runsaammin. Mutta tosiaan, tähänkin haasteeseen ehtii vielä osallistua!

Bloggausta on päivitetty 2.8. : haasteeseen vastanneita bloggauksia lisätty.
Bloggausta on päivitetty 5.8. : lisätty Viisi pientä pitkäkorvaa -blogin haasteeseen vastaus.  

11 kommenttia:

 1. En tainnut edelliseen postaukseen mitään kommenttia tästä laittaa, mutta sain kuin sainkin tehtyä postauksen meidän virikkeestä: http://kanimaisia.blogspot.fi/2014/08/pupun-pajahaaste-ruokapuu.html
  Minunkaan tekemä virike ei ihan oma ideani ole, ja on vähän työläämpi kuin esim. nuo sinun, mutta varmaan kelpaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, toivoinkin että saisit työsi bloggaukseksi asti. Ehdottomasti kelpaa, sehän on tosi hieno! Lisäsin linkin tähän bloggaukseen ja kävin jättämässä tassunjälkemme blogiisi :)

   Poista
 2. http://pikkuisetpitkakorvat.blogspot.fi/2014/08/pupun-pajahaaste-kaneille-leluja.html
  Mäki tein jotain leluja kaneille :) Toivottavasti kelpaa haasteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, tää onki jo loppunu :( tein kumminki!

   Poista
  2. Jee, kiva että osallistuit. Peikot oli kyllä hyvä idea, taisit olla ainut joka keksi jotain omaa tässä haasteessa :D Eikä siis mitään et tuli vähän myöhässä :)

   Poista
 3. Aivan mahtava blogi vaikka juuri löysin. Tee PLIIIS häkkiesittely D:::::

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäät, tervetuloa lukijaksi :) Esittelin Pinjan häkin viime syksynä, se kun sai silloin uuden häkin, tässäpä linkki häkkiesittelyyn.

   Poista
 4. mun blogissa ois kans
  http://www.annikakiikala.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annatko suoran osoitteen haastebloggaukseesi, nyt en hoksannut mitä bloggausta blogissasi tarkoitit :)

   Poista
  2. http://annikakiikala.blogspot.fi/2014/08/pupunpajahaaste-ja-muuta-mukavaa.html?m=1

   Poista
  3. Hyvä, nyt löytyy. Lisäsin bloggauksee :) Hyvän lelun olit keksinyt, tuossa on pieni työ pupulla avata paketti :D

   Poista