26.10.2014

DIY: Purublokkeri

Näyttely- ja kanihyppypaikoilla jokaisen on siivottava omat jälkensä. Joskus kani kuitenkin kaivaa ja myllää kuljetuslaatikossa päivän aikana niin, että heinää ja purua on boksin ympärillä suurestikin. Sama voi tapahtua autossa, kukapa niitä puruja auton konttiinkaan haluaa?

Ongelma on usein ratkaistu teippaamalla jesarilla boksin oven alaosa umpeen. Jesari näyttää omaan silmääni jotenkin rumalta, ja aloin pohtimaan nätimpää ratkaisua. Vastaus löytyi Ikean keittiö-osastolta. Drälla-leikkuulauta on taipuisaa muovia, jota pystyy leikkaamaan helposti. Kahden leikkuulaudan paketti maksaa 1,99. Joten se on ihan edullinen askartelumateriaali. 1. Irrota kuljetuslaatikosta ovi ja piirrä sen alaosan ääriviivat paperille. Muovi on leikattava saman kokoiseksi kuin boksin ovi, jotta ovi mahtuu aukeamaankin. Korkeuden voit määritellä itse, minun tekemässäni korkeus on noin 8 cm.2. Leikkaa kaava paperista irti.3. Aseta kaava leikkuulaudan päälle ja piirrä ääriviivat. Leikkaa ääriviivoja myöten isoilla saksilla leikkuulautaa.4. Kun olet saanut leikattua muovista oikeankokoisen palan, mallaa muovia boksin oveen ja mieti sopivat kiinnityskohdat. Merkitse kohdat muoviin mustekynällä ja tee reiät. Rei'itin puree muoviin, mutta ainakaan minun rei'ittimelläni ei ulottunut tarpeeksi kauas. Tein aloitusreiät reikäpihdeillä, jonka jälkeen pyöritin tavallisen hedelmäveitsen terää reiässä suurentaen sitä. Tätä leikkuulautaa voi siis leikata veitsellä! 

Huomaa, että jos teet yhden reiän per kulma, nippusiteen lukko ei saa mahtua siitä läpi.Viimeistele nippusidekiinnitys leikkaamalla ylimääräinen osa pois. Nippusiteen lukkopuoli kannattaa laittaa ulospäin, niin kani ei sitä ajankulukseen voi järsiä, eikä haittaa vaikka leikattu pää jäisi vähän teräväksi. 
5. Sitten vain kiinnittämään blokkeri oveen nippusiteillä. Huomasin, että kannattaa ensin laittaa kaikki nippusiteet löysästi kiinni ja sitten vasta kiristellä. Muovin saa niin paremmin paikoilleen. 


Muovinen purublokkeri ei estä kiinnittämästä oveen juomapulloa tai ruoka/vesikippoa. Siitä voi soveltaa millaisen itse haluaa ja mikä mihinkin boksiin toimii. Muoviin voi myös helposti kiinnittää kaikenmoisia lappuja kaninäyttelyn numerolapusta kaninimikylttiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti