27.10.2014

Kaniharrastajan 10+1 tärppiä Ikeasta

Kuten edellisestä DIY-bloggauksestani huomasitte, kävin shoppailemassa IKEA:ssa kaniharrastajan silmin. Monissa nettikeskusteluissa on tullut ilmi harrastajien vinkkejä, mitä kaneille voi Ikeasta ostaa. Päätin nyt koota noita vinkkejä yhteen, sekä lisätä sekaan omani. Tämä bloggaus ei siis ole tehty Ikean kanssa yhteistyössä mainokseksi, vaan halusin kerätä hyviä vinkkejä yhteen. 1. Ikean hylly häkiksi 

Ikean käsittelemätöntä puuta oleva hylly on oiva pohja itse häkkiä rakentavalle. Monet ovat käyttäneet Gorm-hyllyjä. Itse en niitä nyt löytänyt ainakaan Ikean verkkokuvastosta, mutta esimerkiksi Ivar-hylly on aika vastaava tuote. 


2. Pohjalaatikot häkkeihin

Itsetehtyyn häkkiin voi ostaa pohjalaatikoiksi Ikean muovisia sängynaluslaatikoita, esimerkiksi Samla-niminen loota toimii. Erikokoisiin laatikkoihin säilöö myös kätevästi mm. pelletit ja puupelletit. 


3. Heinähäkki

Ikean säilytysosastolta löytyy myös verkkohyllyjä, joista saa helposti heinähäkin. Observatör-riippukori on suunniteltu Gorm ja Ivar säilytysjärjestelmiin, eli juurikin niihin hyllyihin joista aiemmin vinkkasin. 


4. Leikkuulaudasta purublokkeri

Julkaisin aikaisemmin DIY-ohjeen purublokkariin, jonka asentaa kuljetusboksin oveen. Samasta Drälla-leikkuulaudasta voi toki askarrella  välilevyjä muuallekin. 


5. Tiskiharja

Vanha käytetty tiskiharja saa joskus uuden elämän pupujen vessaharjana. Ikeasta saa Antagen-tiskiharjan niin edullisesti, että nuukempikin voi ostaa harjan ihan vain pestäkseen kanien vessalootia ja häkkien muovilaatikkoja.  


6. Nukensänky

Etsikö kanillesi mukavaa sisutusta häkkiin? Omaa petiä, tähystystasoa tai vain jotain kauniimpaa kuin vanha pahvilaatikko? Ikean Duktig-nukensänky on sopivan kokoinen pitkäkorvan pediksi. 


7. Ikean kassi

Ikean kassilla voi tehdä vaikka mitä. Kaniharrastaja säilöö kassiin heinää tai kanihyppyesteitä puomeineen. Toisaalta kassi taipuu myös väliaikaiseksi sadesuojaksi kuljetusboksissa istuvalle kanille.


8. Pehmolelut

Jotkut kanit pitävät pehmoleluista. Kanillekin voi siis ostaa kaveriksi Ikean kanipehmon tai vaikka rotan siinä missä koiralle. 


9. Lapsiportit

Lapsiportti on näppärä tapa rajoittaa kanin loikkiminen vain tiettyyn osaan taloa. Portin pinnavälissä on toki huomioitava kanin koko. Pinja on kerran tullut tuollaisen portin pinnojen välistä, joten muutkin hermeliinit ja kääpiöjänikset moiseen voivat kyetä. Patrull-turvaportissa ei ole reikiä, joten ainakin sen luulisi estävän myös pienten pitkäkorvien liikkeet. 


10. Vessalaatikot

Ikean muovilaatikot käyvät myös kanin vessoiksi. Esimerkiksi Variera-laatikkoa voi käyttää tähän.


11. Ruokakupit

Astiapuolelta löytää edullisia astioita, joita käyttää kaneilla ruoka- tai vesikippoina. Esimerkiksi IKEA 365+ -sarjasta löytyy pieni tarjoilukulho, joka ei kaadukaan helposti.

Tässä bloggauksessa kuvat ovat Ikean sivuilta. Eli poikkeuksellisest ei omia kuviani. 

14 kommenttia:

 1. Kiva postaus! :) Yksi tosi hyvä tuote on vielä, nimittäin 'muovipussiteline'. Meillä, ja monella muullakin, on tuollainen heinätelineenä ja se on hyvä koska siihen mahtuu tosi paljon heinää. :) http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/80010222/?preferedui=desktop

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kerroit mikä tää oli! Mä nimittäin mietin millä nimellä tuo on Ikean luettelossa. Oli vaan päässä kuva et sellasia käytetään heinähäkkeinä, mut muistelin et se on CD-teline, enkä löytänyt sitä :D Sit se jäi listasta kokonaan ulos. Hyvä et täydensit :)

   Poista
 2. Mä haluun Ikeaan! Ja tää oli ihan sika kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva et tuli mieleinen postaus. Tykkäsin kyl itsekin tehdä tätä bloggausta, kävelin Ikeassa ihan varta vasten näitä bongaillen, ja intoilin :D

   Poista
 3. Kiva postaus! :) Ikeasta saa tosi paljon kaikkea kivaa pupuille, ja huomaa että on itekkin tullu vähän siellä käytyä..

  Sillä meillähän on häkki tehty nimeonmaan tosta ivar-hyllystä.. :D Ja fleecet ja matot häkin pohjalla on myöskin ikeasta, samoin vessalaatikot.. Yhdellä kanilla on mökkina ikean tuoli, toisella nukensänky, ja yksi ruokakuppikin on ikeasta.. xd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tästä postauksesta on tykätty :)

   Totta fleecejä ja mattoja sieltä saa kans edullisesti. Nyt ei ole enää Tiimariakaan, josta ennen sai ostettua juuri tehdashäkkeihin sopivia räsymattoja halvalla. Pinjan tän hetkiset matot muuten Askosta. Ei ihan ekana tulis mieleen et sieltä vois ostaa kanille mitään, mut noi oli jossain super-alessa :D

   Poista
 4. En tajunnut ostaa mitään kanilleni Ikeasta, silloin kun viimeksi siellä käytiin. :D No, ehkä seuraavalla kerralla...
  Hyvä ja hyödyllinen postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, Ikeassa (tai kaupoissa ylipäätään) ei välttämättä ekana ajattele kania vaan sisustamista. Mut jos alkaa miettiä kanin häkin ja elinalueen sisustamista, niin jopa alkaa keksiä kaikkea. Kiva et postauksesta oil hyötyä :)

   Poista
 5. Ikeasta saa myös edullisesti kynnysmattoja mitä voi pitää boksissa ja jos ei kani tuhoo niin häkissäkin. :) Grom hylly on mun mielestä poistunut myynnistä, oli tuota toista hyllykköä halvempi, mulla onkin kaksi grom kerroshäkkiä.

  VastaaPoista
 6. Nyt oon menossa just ikeaan, aijon ostaa Vili pupulle jotain noista.

  VastaaPoista
 7. Lisä vinkkinä näillä saa helposti tehtyä pupuille köllöttely tasoja http://m.ikea.com/fi/fi/catalog/products/art/60136623/
  Ja nämä ovat hyviä kosteussuojia http://m.ikea.com/fi/fi/catalog/products/art/40291747/
  Plus miten kivoja petejä löytää, kuten esim.
  http://m.ikea.com/fi/fi/catalog/products/art/20264429/
  Muutaman lisätäkseni:)

  VastaaPoista