21.12.2014

Joulukalenteri #21

Perinteinen kuulumispostaus tähän väliin, koska meille kerrankiin kuuluu tosi jännää!

Ainakin siis Pinjan mielestä jännää. Eilen illalla nukkumaan mennessä mies sai idean, että miksei Pinjan pahvilaatikkomajaa voisi laittaa sen häkkiin. Pohdittiin siinä hetki asiaa, ja ei kun koittamaan! Tuo majahan on siis ollut lipaston ja kirjahyllyn välissä, toisella puolella huonetta kuin Pinjan häkki. Pinjaa vähän kummastutti, että aloin illalla myöhään säätämään sen häkissä. Poistin häkistä riippumaton, joka on neliönä tosi epäkäytännöllinen. Pinja ei siis ole siellä nukkunut, vaan käyttänyt sitä lähinnä tasonjatkeena/kattona. Pahvilaatikko sujahti häkkiin tosi hyvin ja siinä oli reiätkin oikeissa kohti. Pinja pääsee kulkemaan sen läpi ja loikkaamaan sen katolle. Kieltämättä olenkin miettinyt, että häkissä olisi hyvä olla ihan oikea piilopaikka. Nytpä sitten on!

Pinja suhtautui muutokseen innolla, ja tutkaili oitis mökkinsä uutta sijainti. Aamulla se jo kaahasi häkissä rallia. Alakertaa ympäri ja sitten mökin katon kautta ylätasolle, alas ja taas alakertaa ympäri. Niinhän siinä käy, että kun teet häkkiesittelyn niin parin päivän päästä häkin sisustus muuttuu. Sen verran tyytyväinen sekä minä että jänis olemme tähän ideaan, että maja jäi nyt häkkiin. Pinjalla on kuitenkin huoneessa kirjahyllyssä peti ja sängyn alla makuupaikka. Ettei sitä mökkiä nyt välttämättä enää tarvittu tuonne muualle tukikohdaksi. 


Mökin siirto oli jäniksestä jännä juttu, mutta vielä huimempi juttu sen mielestä tapahtui tänään. Otin Pinjan taas kerran sylissäni olohuoneeseen telkkaria katsomaan. Siinä sohvalla kania silitellessä päätin koittaa mitä tapahtuu jos lasken kanin lattialle. Pinjahan ei ole muualla huoneistossa ikinä loikkinut vapaana, estetreenien aikaan valjaissa toki. 

Mitähän tuolla oven takana on?
Pinja suuntasikin heti eteiseen, jonka se tuntee hyvin juurikin estetreeneistä. Se juoksenteli eteisen käytävää edes takaisin, ryömi kaappien alle ja innostui kun löysi oman kuljetuslaatikkonsa eteisen nurkasta. Mielenkiintoista kyllä, Pinja ei tullut olohuoneeseen tai keittiöön ollenkaan, vaan keskittyi eteisessä spurttailuun ja leuan hieromiseen joka paikkaan. 

Sitten se loikki avonaisesta portista makuuhuoneeseen ja meni häkkiinsä istuskelemaan. Minä suljin portin ja Pinja koitti vasta reilun tunnin päästä, jos pääsisi portista eteiseen. Joskus estetreenien jälkeen Pinja on heti portilla kolistelemassa, että tahtoisi takaisin eteiseen. Nyt taisi olla niin jännä olla ihan vapaana, että meni tunti toipuessa :D


Portti onkin auki. En kyllä uskalla tuonne olohuoneeseen...

Tämä oli oikeastaan osa Pinjan joululahjaa. Pinja nimittäin ihan varmasti toivoo, että portti olisi yhä useammin auki ja se saisi liikkua koko asunnossa vapaana. Oikeastaan tähän ei olekaan muuta estettä kuin sähköjohdot ja pari onkaloa, joiden sisään mönkiminen on vaikea estää. Makuuhuone on siis ainoa täysin kaniturvallinen huone, muualla kania joutuu koko ajan vahtimaan. Varsinkin tällaista hyppyintoilija huimapäätä, joka rakastaa istua sohvien selkänojilla, kirjahyllyissä ja muissa mukavissa tähystyspaikoissa.

Otettiin me myös muutamia joulukuvia, mutta näätte ne sitten myöhemmin :)


3 kommenttia:

 1. Voi toista, välillä se pupun elämä on niiiin jännää :D Meillä on taas niin päin, että makkari on asunnon ainoa kaneilta kielletty huone. Ja siksipä sinne oliskin niin mahdottoman kiva päästä, ja aina kun ovi sattuu hetkeks jäämään auki nii on jo kaks luppakorvaa ovella kuikuilemassa, et pääsiskö livahtamaan niin ettei kukaan huomaa... Ja välillä pitää yöllä käydä myös raapimassa ja ryskyttämässä ovea, kun tuolla lailla kehdataan arvon pupujen reviiriä rajoittaa :-D

  VastaaPoista
 2. Mistä oot ostanut häkkiin tuollasia kehikoita? Meille on tulossa kani ja häkki pitäs väsätä pian. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinjan häkissä on käytetty yksi paketti taikakuutiota eli moduulaarinen hyllykkö viralliselta nimeltään taitaa olla. Ostin HongKongista, hyllyosastolta. Niitä ei ole siellä jatkuvasti myynnissä, silloin kun ostin, niin mainostivat lehdessä ja juoksin heti hakemaan et kerrankin niitä saa :D

   Joskus Prismat tms. on myyneet, mutta tosiaan voi olla vaikea löytää, kun tosiaan ei ole jatkuvasti tarjolla. Taikakuutiot on kyllä edullinen ja kätevä tapa tehdä häkkejä itse. Pinjan häkki on vahvistettu nippusiteillä, nuo paketissa olevat muovikiinnikkeet ei yksin kestä.

   Poista