5.12.2014

Joulukalenteri #5Mitä kaikkea kaninomistajana pitääkään tietää? Asioita riittää. Kaninomistajan opas raottaa verhoa kanin historiaan, jatkaa kanin hankintaan, sairauksiin, matkustamiseen ja harrastamiseen. 

Teos kertoo hyvin ja loogisesti kanin hoidon perusteet, eli juuri sitä tietoa mitä aloitteleva kaninomistaja kaipaa. Asiat käsitellään sopivan kattavasti ja esimerkiksi itse pidin sairausosiosta paljon. Kanien sairauksista kun harvoin löytää painettua suomenkielistä tekstiä, joka olisi vieläpä ajantasaista. Lisäksi kirjaan on listattu esimerkiksi virikkeitä kaneille aikamoinen lista. 

Luvut ja kappaleet ovat lyhyitä ja kirjaa on kuvitettu kaikenlaisilla kuvilla. Taitto ei ole parhaasta päästä, vaan sivut muistuttavat lähinnä värillisiä luentomonisteita. Tämä on ihan ymmärrettävää, koska kyseessä ei ole mikään kustannustalon julkaisu vaan yhdistysporukalla tehty tuotos. 

Kuten monessa muussakin kanikirjassa, rotuosio on otettu mukaan, mutta siinä ei ole kuin muutama yleisin rotu. Rotutietokirjaksi teosta ei siis kannata ostaa, eikä se sitä olekaan. Kuvia teoksessa on ripoteltu vähän sinne sun tänne ja ne ovat kooltaan pieniä. Varsinkin rotu- ja värikuvat voisivat olla isompia. Silti kuvat ehdottomasta parantavat lukukokemusta suuresti, sekä myös havainnollistavat aihetta. Kirjassa havainnollistetaan hyvin esimerkiksi umpisuolipapanan ja heinäpapanoiden ero. 

Kaninomistajan opas onkin kompaktipaketti ajantasaista tietoa jokaiselle ensimmäistä kaniaan ostavalle tai kanista haaveilevalle. Samalla se tarjoaa luettavaa ihan jokaiselle kanistille.

Kaninomistajan opas - 2014
Suomen lemmikkikanit ry
Pehmeäkantinen, 51 sivua.

PS. Teosta saa Suomen lemmikkikanien kaupasta nyt joulutarjoushintaan 8 euroa, sisältäen postit!2 kommenttia:

  1. Miten tuolta tilaaminen tapahtuu? Ymmärsinkö oikein, että ensin maksetaan tuotteet ja sitten vasta täytetään tilauslomake? Aika erikoista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin itse oman kappaleeni Lemmikkimessuilla, en ole siis tuota kauppaa käyttänyt. Ymmärrän kaupan ohjeet samalla tavalla kun sinä, että ensin maksetaan ja sitten tehdään tilaus. Voithan toki vielä kysyä Suomen lemmikkikaneista asiaa. Ovat toki avuliaita, eli mielellään varmasti neuvovat siellä :) Tuo kauppa avattu nyt joulukuussa, eli ihan uusi juttu yhdistyksellä.

      Poista