27.7.2015

Hesyn eläinsuojelupuoti


Kävin viime viikolla Hesyn eläinsuojelupuodissa ja eläinsuojelukeskuksella. Esittelen nyt tässä bloggauksessa puodin ja seuraavassa bloggauksessa eläintilat. Päätin jakaa tämän näin kahteen, ettei tule kauhean pitkiä bloggauksia. 

Hesyllä eli Helsingin eläinsuojeluyhdistyksellä on Itä-Pakilassa talo, jossa sijaitsevat toimisto, eläinsuojelupuoti ja eläintilat kissoille, kaneille, jyrsijöille ja niin edelleen. Koirat eivät majoitu tässä talossa, eli niiden ei tarvitse sietää kissojen ja pupujen läsnäoloa. (Eikä pupujen ja kissojen koiria)


Eläinsuojelupuodissa myydään ihmisten lahjoittamia eläinten tarvikkeita ja Hesyn kannatustuotteita. Tulot käytetään löytöeläinten ruoka-, tarvike- ja hoitokuluihin. 

Puodissa oli kattava valikoima kaikenlaista tavaraa ruokakupeista kuljetusbokseihin. Vessoja, heinähäkkejä, pari tehdashäkkiäkin. Koirille pantoja, hihnoja, kissojen valjaita, vähän kaikkea mitä eläinten kanssa sattuu tarvitsemaan. 

Hinnat ovat tosi edullisia ja myynnissä olevat tavarat hyväkuntoisia. Vaikka siis myynnissä on käytettyä tavaraa, niin ihan käyttökuntoisia ja siistejä ne ovat. 


Olen viime päivinä harmitellut, kun en ole eläinkaupoista löytänyt Muumille hyvää juomakuppia. Kaikki on vääränkokoisia tai niissä on ruma kuva. Vessaakin olen etsiskellyt, kun Muumilla oli vain semmoinen pieni kulmavessa, joka meni tosi nopeasti märäksi.

Tuolta puodista löytyi iso porkkanakuvionen keraaminen kuppi. Parasta tässä on se, että ostin aiemmin tänä vuonna pienen porkkanakupin kirpparilta. Se on ollut Muumilla ruokakippona. Eli löysin ihan samaa sarjaa isomman kupin vedelle! Lisäksi ostin puodista metallisen kupin telineineen. 

Puodista löytyi myös tuo isompi vessa. Laitoin sen Muumille häkkiin ja siirsin pienemmän kulmavessan sieltä eteisen nurkkaan. Näin Muumilla on potta eteisessäkin, kun se kerran pitää eteisen nurkkaa vessana. 


Hintaa näille kolmelle tuotteelle tuli yhteensä kolme euroa. Siis eurolla kipale! Puodissa oli tosin alennusmyynnit kun siellä kävin, joten normaalisti voisi olla vähän hinnakkaampaa. Nyt olisi saanut kuljetusboksin viidellä eurolla ja 120 cm tehdashäkin 10 eurolla. 

Noiden lisäksi ostin kannatustuotteitteista kanipinssin ja kortin. Etenkin tää kortti on tosi hieno, laitan sen seinälle. Tykkään kortin materiaalista, kuvasta, pienistä sanoista, joita siihen on painettu ja tuosta sivutekstistä myös. Ei kustantanut kun kaksi euroa, vaikka on tosi laadukas kortti.Suosittelen ehdottomasti Hesyn eläinsuojelupuotia, jos Helsingissä liikutte. Tulen varmasti jatkossakin käymään tuolla, oli sen verran hyvä ja siisti valikoima ja hinnat kohdillaan. Parhaiten aukioloajat näkee netistä Hesyn sivuilta. Kannattaa myös muistaa, että Hesy ottaa tarvikelahjoituksia myyntiin, jos itselle on kertynyt kanitavaraa kaappeihin. (Kannattaa myös kysyä paikallisesta eläinsuojelusta tarvitsevatko kanitavaroita, jos ei asu pääkaupunkiseudulla).


1 kommentti: