18.12.2014

Joulukalenteri #18

Häkkiesittelyä on toivottu usein, ja nyt saamanne pitää. Tervetuloa Pinjan matalaan majaan!


Pinjan häkki on koottu yhdestä paketista taikakuutioita ja sijaitsee makuuhuoneessa. Arkkitehti on selvästi suunnitellut tähän kohtaan ison lipaston tai pinnasängyn, mutta sopii siihen kanihäkkikin mainiosti. Häkin katolla on matot, ja mattojen päällä Pinjan tavaroita. Aina kun häkin päältä ottaa jotain, Pinja syöksyy paikalle, koska esimerkiksi kaikki herkut ja makupalat ovat siellä (ja kaurapussi!).Käykäähän peremmälle. Päivisin vasen alanurkka on auki, ja Pinja saa olla makuuhuoneessa vapaana. Öisin se on häkissä, koska muuten nukkumisesta ei tulisi mitään. Tämä jänö kun hyppää kursailematta vaikka naamallesi jos niikseen tulee :D Häkin oven saa pysymään kiinni kahdella metalliklipsulla. Toinen on heijastimesta, toinen on verhorissa. Ne estävät, ettei neiti Jänis avaa ovea itse.

Pinjan puuverstas on tuossa oven edessä. Siinä se järjestelee, nostelee ja järsii keppejään. Välillä keppejä on toki häkissäkin, että voi sielläkin touhuta. Pinja juo isosta keraamisesta kupista. Vaihdan veden joka päivä, välillä parikin kertaa koska jänis dippailee siellä tassujaan aika usein. Vesikupin paikkaa onkin saatu vähän hakea. Pinja ei yritä kaataa kuppia, mutta yhteen aikaan se hyppäsi aina ylätasolta suoraan vesikuppiin. Siis joka päivä, kunnes vaihdoin kupin paikan ihan oven suuhun. Ruokakuppi on yleensä tuossa juomakupin vieressä, nyt Pinja oli siirtänyt sen heinähäkin eteen, niin ei näköjään näy kuvassa. 


Tässäpä yläkerta siivousluukusta kuvattuna. Häkistä saa siis auki oikean yläkulman, jotta yllän siivoamaan kunnolla. Välillä tuo yläsivuseinä on peitetty jollain kankaalla, niin että yläkerta on suojemmassa, nyt se on taas vaihteeksi enemmän näköalatasanne. Pinja nukkuu sekä ala- että yläkerrassa pitkänä pupuna lenkkarit ojossa, ja sen lempinukkumapaikka vaihtelee. 

Tällä hetkellä se nukkuu aina päivisin meidän sängyn alla päiväunet ja tulee sitten illalla loikoilemaan häkkiinsä. Näitä kuvatessa Pinja kävi paikalla tsekkaamassa mitä teen, mutta painui sitten takaisin nukkumaan sängyn alle. Asukas ei siis halunnut kuvaan, mutta eihän sitä ihmistenkään asuntoesittelyissä asukkaita kuvata...

2 kommenttia:

  1. Pinjan häkki on kyllä hieno :) Minkä kokoinen se muuten on, en tiedä taikakuutioiden kokoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Häkin leveys on 109 cm, syvyys ja korkeus molemmat 74 cm. Yksi kuutio on 35 x 35 cm :)

      Poista