Kanit

Pinja

Virallisesti Highway Unicorn
Emo hermeliini, isä kääpiöjänis
Syntynyt 25.5.2011
Väriltään musta otter (hopea)

Kuva: Eläinten koulukuvaus.
Pinja on rohkea, touhukas ja ehdottaman vannoutunut toteuttamaan höpsöt ideansa. Pienenä sitä sai olla pelastamasta monta kertaa kaapista tai hyllyn päältä, jonne se itsensä taiteili ajattelematta miten pääsee pois. Vanhemmiten se on oppinut, ettei ihan kaikkialle kannata loikata - ja milloin loikkaa kannata katsoa mihin aikoo laskeutua.

Syliin Pinja ei vapaaehtoisesti tule, mutta se on ehdottoman hyvä käsitellä, ja pötköttelee mieluusti selälläänkin. Herkkusuuna se on aina paikalla, kun tietää iltapalan ilmaantuvan kuppiin. Pinja tykkää pahvilaatikkomökistään, pyyhkeen kaivelusta ja estehypystä. Se rei'ittää omaa pyyhettään, mutta yhtäkään lakanaa tai vaatetta se ei ole rikkonut, vaikka sängyssä saakin olla. Piitu on kerrassaan mainio, topakka pieni jänisneiti, jolle maistuu kaikki tomaatista mansikkaan. Kurkku on ainut mille irvistetään.

PS. Knoppitietona mainittakoon, että Pinja on syntynyt samana päivänä kun minua kosittiin, ja sen nimipäiviä vietetään hääpäivänämme. 


Muumi

Virallisesti Charlotta's White Alabaster
Emo esteristeytys, isä risteytys
Syntynyt 30.1.2015
Väriltään luonnonsiamsoopeli

Muumi on lupsakka herrasmies. Se on kiinnostunut kaikesta mitä tapahtuu ja tarkkailee mielellään sängyn alta maailman menoa. Perusluonteeltaan se on hitusen ujo, muttei kuitenkaan arka. Se vain tykkää tarkkailla asioita hitusen kauempaa ja tassutella sitten hitaasti lähemmäs tutkailemaan. Utelias se nimittäin myös on.

Käsitellä Muumi antaa todella hyvin, ja mötköttää sylissä ihan mielellään. Kaikista minulla olleista kaneista Muumi on helpoin otus kynsienleikkauksen suhteen, kaveri pötköttää selällään sylissä koko toimituksen ajan käpälänkään värähtämättä.

Kaivaminen ja järsiminen ovat herrasmiehen huveja, joten Muumilla on aina oltava luvallinen rakennustyömaa. Valjailu ja ulkoilu on tästä pojasta mukavaa ja estehypystä se pitää myös valtavasti. Valjaissa voidaan vetää iloloikillakin.

Pienen miehen haaveammatteja ovat siis kaivinkone, rallikuski ja kenguru. Kaikkia se treenaa itsenäisesti päivittäin ja viimeistä välillä vähän ohjatustikin. Jokapäiväisen rallispurtin aikaan Pinjan kannattaa maastoitua, sillä Muumi-raketti kiitää suoraan päin jos sen kulkuradalle sattuu eksymään.


Kuva: Vera L.

6 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Söpöt kanit sulla (: Onko sulla youtube kanavaa? Jos on niin mikä nimi?(::
  Oma blogi: puputtajienloikkia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puput kiittää :) Miulla ei oo youtube-kanavaa. Käyn tsekkaamassa blogisi :)

   Poista
 3. Ihan sairaan söpöjä kaneja sulla! <3

  VastaaPoista